Yeeeey! Super easy pancake recipe! De meeste kan ik ontzettend blij maken met een stapeltje warme pannenkoekjes. En deze lust ik eerlijk gezegd elke dag wel. Zo goed vind ik ze. Pannenkoeken bakken is wel een beetje een skil. Je kunt het of je kunt het (nog) niet. Daarnaast benadruk ik het belang van een goeie pan met antiaanbaklaag, en het gebruik van een vetarme en het liefst calorie vrije bakspray. Dat en een goed beslag zijn wel de bouwstenen van een prachtig stapeltje geluk zoals ik dat noem. Vaak heb je de ingrediënten voor pancakes gewoon al in huis. Ik bak ze vaak ter ontspanning op een zondag ochtend. Want ik zal je alvast vertellen, je staat wel even bij de pan te wachten tot je er eentje kunt omdraaien. Pancakes bakken is een kwestie van geduld. Alleen zo worden ze naar mijn mening perfect! Helaas is geduld niet te koop.. maar het resultaat mag er altijd wezen! Wel weer jammer dat het na tien minuten allemaal alweer op is en ik stiekem denk.. had ik maar een dubbele portie gemaakt.

Volgens wikipedia. Die ik overigens nergens écht voor raadpleeg, ligt de oorsprong van de pannenkoek in Frankrijk. De welbekende crêpe zou afgeleid zijn van het Latijnse crispus, wat gekruld betekent. Anderen beweren dat het echt iets Amerikaans is en pas later tot stand kwam. Veel landen hebben hun eigen variatie op de pannenkoek. Waarbij de ene dikker is dan de ander. Allemaal even heerlijk vind ik. Deze pannenkoekjes lijken het meest op de Amerikaanse variant. Lekker dik en vol van smaak. Ontzettend vullend ook, dus een heel hoog stapeltje is niet nodig. Ook al staat het wel weer ontzettend mooi. Delen is hierbij wel aangeraden. Dit doe ik overigens niet, ik eet ze heerlijk op in mijn uppie. Want hier krijg ik simpelweg geen genoeg van, for real.

Ingrediënten:

  • 130gr havermout vlokken
  • 1 medium rijpe banaan
  • 1 ei
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl vanille extract
  • 1 theelepel koekkruiden en/of kaneel
  • 1 el amandelmelk van Alpro

Je kunt het beslag ook mixen in een blender of met een staafmixer. Dat is aan wat je in huis hebt. Bakken doe ik, zoals eerder genoemd, het liefst met een caloriearme spray. De 0 calorieën bakspray van PAM is favoriet. Hiermee hoef ik mij niet druk te maken om de calorieën. Ook al zijn deze pannenkoeken zeker niet ongezond.

Mix alle ingrediënten tot een glad pannenkoeken beslag. Zet de pan op een laag vuur en spray deze lichtjes in. Maak je gebruik van een andere bakolie. boter of spray vet de pan dan goed in. Je kunt het beslag overgieten in een schenkkan of met een eetlepel/kleine soeplepel beslag de pan in scheppen. Is je pan vrij groot dan kunnen er misschien twee of drie naast elkaar. Is je pan wat kleiner dan raad ik je aan rustig te beginnen met één tegelijk.

Wanneer er bubbels beginnen te ontstaan op de pannenkoeken is het tijd om deze om te keren. Hiervoor maak ik gebruik van een pannenlikker of spatel die hitte bestendig is. Ik heb er meerdere van Jaimy Oliver gekocht bij de blokker en online bij Fonq. Flip de pancake! en zodra ook deze niet meer plakt aan de pan en je kunt hem in de pan makkelijk verschuiven dan kun je hem overzetten naar een bord. Omdat het wel even kan uren voor je klaar bent is het handig dit bord in de oven te plaatsen op 40 graden celcius. Dan blijft het bord warm en kun je steeds daar een pancake op plaatsen. Is natuurlijk zonde dat je na al dat lange werk anders koude pancakes moet eten!

Pancakes with bluerries as topping

Zijn ze klaar!?! Topping time! haha! Ik kies vaak voor bessen en kleine vruchten omdat ze in combinatie met de havermout die verwekt is in de pancakes ontzettend lekker zijn. Maar probeer vooral van alles! Of misschien weet je al precies wat je lekker vind. Tag je mij op instagram als je deze post? @lifewithmina_com Zie je daar! Jacky Nobels heeft ook een heerlijk pancake recept. Kijk ook even hier.