Pindakaas Koekjes

Eigenlijk vind ik alles met pindakaas dus ontzettend lekker. Ik kan er geen genoeg van krijgen. In allerlei vormen schuif ik het lekkers zo naar binnen. En verantwoorden waarom? Daar kan ik één, twee, drie bedenken. In pinda’s zitten gezonde vetten. De bouwstenen van onze hersenen. Pinda’s zijn rijk aan gezond vet en ow boy… of ik daar van houd. Door het vele experimenteren met pindaboter moest er op een gegeven moment ook een koekje bij komen die eigenlijk gelijk staat aan een mond vol peanutbutter! En ja! Het is gelukt deze te creëren. Er komen zeker nog veel pindakaaskoekjes bij, daar ben ik heilig van overtuigd. Maar dit, dit is een top ‘basis’ recept waar je op kunt bouwen en je vingers bij af likt.

Pindakaas koekjes met 100% pindakaas

In principe kun je natuurlijk elke pindakaas eten en goede vetten binnen krijgen. Helaas zitten in veel pindakaaspotjes niet alleen het gene wat we graag willen consumeren. Maar ook heel veel andere ‘rommeltjes‘ die wij dus niet willen binnen krijgen. Vergis je niet! Pindakaas is bij lange na niet alleen maar pinda’s vermalen tot ”kaas”.

Heel bewust kies ik dus voor een pindakaas die enkel gemaakt is van gemalen pinda’s. 100 procent pinda dus. Persoonlijk vind ik die heerlijk puur natuur en geniet ik daar het meest van. Ik weet wat ik binnen krijg, pinda’s en niets meer dan dat. Dat geeft toch een gerust gevoel.

Voor deze koekjes heb ik de pindakaas van de pindakaaswinkel gebruikt. Naturel want dit koekje ging écht om de natuurlijke pindakaas flavor. Deze pindakaas vind ik uiterst romig en ontzettend lekker.

Ingrediënten:

  • 200gr pindakaas
  • 200gr havermout
  • 1 ei
  • Snufje zout

Als je alles in een kom doet kun je ervoor kiezen om een spatel te gebruiken of… lekker met je handen deze koekjes te kneden. Ze blijven wel wat plakkerig dus maak je handen wat nat of gebruik wat vet (olie) om je handen in te vetten. Dan blijft het beslag minder plakken aan je handen. Rond bolletjes van het deeg en leg deze op een bakplaat die belegd is met bakpapier. Druk ze aan met je vingers of met een vork en bak ze af in 15 minuten op 170 graden. Let goed op ze, want iedere oven werkt anders en ze zijn soms sneller klaar dan je denkt!