Raspberry white chocolate blondies! Deze toffe frambozen blondies zijn het ultieme lente recept. Zoet, zuur, zacht en vol met de smaak van het seizoen. Ik maakte deze blondies in samenwerking met Driscoll’s een bedrijf dat al jaren wereldwijd rood fruit van top kwaliteit verkoopt. Het recept is dus zowel in het Nederlands als in het Engels te lezen in deze post.

Heb je wel eens echte fijne brownies gegeten? De blondie is het zusje hiervan maar dan met witte ‘chocolade’ en vaak aangevuld met noten en fruit. Het is een zachte cake die relatief weinig meel bevat. Dit maakt de blondie boterzacht waardoor het wegsmelt in je mond. Echt zwaar genieten dus.

Ingrediënten:

  • 220 gram meel (rogge, tarwe)
  • Snufje zout
  • 160 gram boter (dierlijk of plantaardig)
  • 2 eieren
  • 100 gram suikervervanger (green sweet stevia vanille)
  • 100 gram suikervervanger (green sweet stevia brown)
  • 125 gram Driscoll’s frambozen (1 doosje)
  • 200 witte chocolade
  • 1 tlp vanille extract

Begin met het smelten van de boter in de magnetron of in een steelpannetje. Combineer de gesmolten boter dan met beide suikers. De brown en de vanillesuiker. Maak je gebruik van normale suiker? Gebruik dan 140 gram kristalsuiker en 30 gram bruine basterdsuiker. Klop deze twee samen en voeg hier de eieren aan toe. Als laatste natte ingrediënt voeg je vanille extract toe.

Zorg dat je de meel goed hebt afgewogen. Dit is bepalend voor hoe stevig of zacht je frambozen blondies uiteindelijk zullen zijn. Voeg dit toe.

Varieer met wat jij lekker vind

Ik koos in dit blondies recept voor witte chocolade en frambozen. Maar je kunt gemakkelijk deze inwisselen voor bijvoorbeeld blauwe bessen en melkchocolade of witte chocolade met bramen. Pas hem dus vooral aan naar eigen smaak. Dat maakt bakken in mijn beleving altijd het leukst 🙂

Hak de reep chocolade in grove stukken. Bewaar ook een aantal stukjes voor later. Voeg de Driscoll’s frambozen heel toe aan je blondies beslag. Houd ook hier een aantal vruchtjes van apart voor later.

Schep het beslag in een bakvorm die belegd is met bakpapier en druk de apart gehouden stukken chocolade en framboos in het beslag. Bak de blondies op 180 graden voor ongeveer 25 minuten. Het is mogelijk dat jou oven er wat langer over doet. controleer de blondies met 25 minuten. Zijn ze zichtbaar nog niet stevig genoeg bak dan tot max 5 minuten verder (totale baktijd van 30 minuten)

Blondies en brownies structuur

Schrik niet als je de frambozen blondies uit de oven haalt en ze nog erg ‘nat’ lijken. Ze zijn gaar! Wacht tot de blondies volledig zijn afgekoeld (lastig ik weet het..) voor je ze uit de vorm haalt of ze aansnijd. Nadat ze volledig zijn afgekoeld kun je met een scherp mes er stukken van snijden.

Genieten deze lente! Liefs