Drie ingrediënten proteïne pannenkoekjes!

Three ingrediënt proteïne pancakes! Say what! Jaja, met maar drie ingrediënten maak je deze overheerlijke eiwit pannenkoeken. Deze pannenkoekjes hebben eerlijk gezegd mij vaak gered van het zoete trek monster die bij mij regelmatig zijn boze hoofd op doet komen. Ik ben echt een zoete kauw en dol op alles wat suiker bevat. Fijn dus dat deze pannenkoekjes mijn trek stillen en daarnaast per portie 83 gram eiwitten bevatten. Ik zeg daar even WAUW! op.

Protein pancakes with maple syrup

Deze pannenkoeken spreken voor zichzelf. Ze zijn zo ontzettend lekker! En rijk aan eiwitten door de combinatie van één ei en proteïne poeder. Ik maak regelmatig gebruik van whey poeder door mijn zoete en soms hartige gerechten heen. Ik vind het een makkelijk manier van het toevoegen van eiwit tot mijn gerechten. Zo bereik ik dagelijks mijn gestelde macro’s. Het brengt vaak ook wat meer romigheid tot smoothies en wat meer vastigheid tot baksels. In dit recept heb ik gebruik gemaakt van eiwitpoeder van het merk Womensbest. Dit kun je kopen bij de Holland&Barrett (Tuinen).

Ingrediënten:

Dit is waarschijnlijk het kortste recept op lifewithmina. Aangezien je enkel alles samen moet voegen in een kom en moet mengen. Begin met het prakken van één rijpe banaan, voeg hier het ei aan toe en vervolgens de poeder en eventuele kruiden die je erin wilt hebben. Mix dit allemaal tot een beslag. Vet een koekenpan in en zet deze op een laag vuur. Schep hoopjes beslag in de pan en bakken maar. Zeker geen rocket science maar geduld is wel een must. Zoals ik vaak herhaal ontstaan stapeltjes geluk alleen zo.

Voedingswaarde:

  • 660 calorieën per portie
  • 14gr vet
  • 83gr eiwit
  • 3gr vezels
  • 0gr suiker