Als ik voor iedereen spreken mag kan ik wel zeggen dat ieder mens op zijn eigen manier probeert gezond te leven. We streven er allemaal naar voldoende uren te slapen, gevarieerd te eten en onze dagelijkse stappen erin te krijgen. Maar is dat tegenwoordig wel zo makkelijk? We leven in de eeuw van multi- tasken, te weinig uren in de dag en ontbijten on the- go. Allemaal zeker heel mooi hoor. Dat we proberen het meeste uit onze dag te halen en zo veel mogelijk klussen te klaren. Maar waar in dat rijtje past nog een goede workout?

Drukke tijden

Het is niet vanzelfsprekend dat je tijd over hebt op de dag om nog wat te ondernemen. Of überhaupt de energie hebt om er nog een goede workout uit te knallen. Dit allemaal is begrijpelijk maar nog geen excuus om na je werkdag niets te doen of vóór het begin van de dag twintig keer je wekker te snoezen.

In deze blogpost deel ik vijf tips met jou over hoe je energie kunt krijgen (en besparen) in plaats van het te verliezen. Door creatief te plannen en op een andere manier te kijken naar je sportuurtje bezorg je jezelf meer energie gedurende je dag en verwerk je de dag dusdanig beter.

Veel van onze gesteldheid zit tussen de oren. Onze mindset. De manier waarop je de dag beleefd of wilt ervaren. Je kunt je gemoedstoestand dus ook sturen en min of meer bepalen hoe je de dag zult doorbrengen. Zin kun je maken zoals men wel vaker zegt. En ondanks dat dit vrij cliché klink bevat het een kern van waarheid.

De tips!

Tip 1: Trainen vóór en/of ná het werk doe je door bij voorhand een plan te maken van je week. Dit houd niet alleen in dat je weet dat je werkdag van het ene tot het andere uur duurt. Schrijf voor jezelf ook op hoe laat je uit bed wilt komen en hoe laat je zou willen slapen. Wat je op de dag eten wilt en welke verplichtingen of afspraken jij met anderen gemaakt hebt voor die week. Hierin komen we zo terug op de workout.

Tip 2: Bepaal of je een dag of een nacht mens bent. Wanneer beleef jij je piek moment? Is dat ’s ochtends bij het ontbijt waar je meteen op 100% het beste functioneert of is dat ’s avonds waar de spreekwoordelijke batterij bijna op is bij anderen en jij pas opgeladen bent en ready to go? Dit is van belang om te kunnen bepalen waar een training voor jezelf het beste zou kunnen zijn. Je wilt je training zo plannen dat je met volle energie kunt gaan. En dan ook meer energie hier voor terug krijgt.

Is de planning rond?

Tip 3: Sta een uur eerder op dan je in je planning had opgeschreven. Ik weet het. Dat uurtje slaap is je waarschijnlijk heilig maar het is algemeen bekend dat men veel productiever is door vroeg aan de dag te beginnen. Je zult ook merken dat je ochtenden minder gehaast verlopen en dit weer effect heeft op je humeur.

Tip 4: Weet je eigenlijk al wat voor sport goed bij jou past? Wat vind je eigenlijk leuk om te doen en waar haal je plezier uit. Vele denken dat een goede training enkel in de sportschool te halen valt. Maar niets is minder waar. Wandel je graag of misschien is wielrennen of zwemmen wel iets voor jou? Ondervind dit en zet ook deze training in je schema. Afhankelijk van of je ’s ochtends of ’s avonds wilt gaan sporten. Neem hierin ook mee dat je bijvoorbeeld minimaal twee keer in de week sporten wilt en dus twee ochtenden of avonden vrijlaat om dat te doen.

Intrinsieke motivatie..

Tip 5: Eigenlijk is tip vijf twee tips in één. Namelijk; Het opschrijven van een planning is handig maar zorgt er nog niet voor dat je het geen is opgeschreven gaat uitvoeren. Je zult jezelf van binnen uit moeten motiveren. Je intrinsieke motivatie zoals dit zo mooi heet. Niemand kan dat voor jou doen. Schrijf in je planning dan ook op wat je behalen wilt met beweging. Is het meer energie om je werkdag door te komen? Is het van je overtollige kilo’s afkomen? Of allround vitaler zijn? Is het aanpassen van je huidige levensstijl het waard en gaat je er alles aan doen om jezelf aan de planning te houden?

Levenslang!

Daarnaast heeft een levensverandering tot wel (minimaal) zes weken nodig om duurzaam te worden. Je zult dus minimaal zes weken je week tot week plan moeten aanhouden om ervoor te zorgen dat het een blijvende verandering wordt waar je van zult kunnen profiteren. Houd dus vol! Het levert je op de lange duur energie op om fitter in het leven te staan.

Ik hoop dat je iets gehad hebt aan deze blogpost en de gegeven tips! Wil je nou ook een leuke outfit scoren om voor de dag te komen tijdens je training. Shop dan nu met korting op www.perrysport.nl gebruik de code 20MINA2020 en krijg 20% korting op je bestelling. Code is maar kort geldig dus gebruik heb zolang het kan!