In samenwerking met Perrysport zal ik de komende maanden een aantal leuke pre- en postworkout gerechten maken. Maaltijden waar ik zelf fan van ben ik die ik regelmatig voor- of na mijn training nuttig. Met het herfstweer wat eraan zit te komen wil ik zelf altijd iets warms eten. Om mijn lichaam op te warmen. Dan gaan veelal de smoothiebowls en bananaicebowls zo gezegd de koelkast in en maken zij plaats voor warme herfstkommen en kruiden. Deze boekweit pre- workout pap is een perfect voorbeeld van zo’n herfst/winter recept dat ik graag eet.

Boekweit is geen graansoort maar afkomstig van een plant (vruchtjes). Het vult goed en is een bron van vezels en langzame koolhydraten die je nodig hebt om lang een verzadigd gevoel te behouden. Ik eet ze daarom graag voor mijn workout zodat ik lang vol blijf zitten en tussendoor geen trek krijg. Ook biedt het een langzame en voortdurende afgiften van energie wat je kunt helpen bij het presteren tijdens de training.

Ingrediënten:

(Voor één grote of twee kleine kommetjes/1 persoon)

  • 200 gram boekweit korrels
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel steranijs
  • 20 gram rozijnen
  • 250 ml water
  • Ter garnering; een vijg, extra kaneel

Maak gebruik van een steelpan om de boekweit te koken. Voeg de boekweit met het water toe aan de steelpan. Doe hier de rozijnen en de kruiden bij. Roer met een houten lepel dit door en kook op laag vuur al roerend. Dit duurt wel even dus geduld is zeker nodig 🙂

Garneren

Wanneer de boekweit het vocht in de steelpan opgenomen heeft kun je de pap uit de steelpan scheppen naar een brede kom. Deze boekweit pre- workout pap is zo al erg lekker. Maar wil je toch wat meer smaak toevoegen dan kun je hem toppen met wat vers fruit. Snijd bijvoorbeeld een vijg in plakjes en garneer nog na met wat kaneel.