Een heerlijk basilicum knoflook kaas brood met Boursin voor op tafel deze lente! Dit brood is heerlijk simpel. Smaakvol door de combinatie van knoflook en kaas en natuurlijk de vulling van zachte Boursin. Op instagram deel ik een filmpje hoe je dit brood zelf kunt maken. Stapsgewijs zodat je weet wat je moet doen om dit basilicum knoflook kaas brood met Boursin zelf kunt maken.

Ingrediënten:

Alles klaarzetten en bakken

Weeg alle ingrediënten die je nodig hebt eerst af voordat je begint. Combineer de melk en water en verwarm dit in de magnetron tot lauw warm. Of verwarm dit in een steelpannetje. Doe hier de droge gist bij en zet het kommetje aan de kant. Combineer dan de droge ingrediënten. Zout, suiker, meel en gedroogde basilicum.

Voeg het gist mengsel toe aan het droge mengsel en meng samen. Je kunt dit met je hand doen of in een keukenmachine met deeghaak. Op het moment dat het deeg samen is gekomen voeg je de zachte boter toe en kneed je dit in het deeg. Voeg wat zonnebloemolie toe aan de kom waar het deeg in is gekneed en leg het deeg hierop. Dek het deeg af met vershoudfolie of een vochtige theedoek. Zet het deeg weg om te rijzen. Het beste is om dit te doen in een warme ruimte. Een oven die uit staat bijvoorbeeld of in de slaapkamer. Laat het deeg 60 minuten rijzen.

Na het rijzen

Haal het deeg voor het basilicum knoflook kaas brood met Boursin erbij en verwijder dit uit de kom. Strooi wat bloem over je werkblad en leg het deeg hierop. Rol het deeg uit tot een plak. Haal dan de Boursin Zacht&Romig erbij. Smeer je deeg in met Boursin en strooi hier wat geraspte kaas over heen. Rol het deeg dan op.

Smeer een recht bakblik in met boter en leg hier de rol deeg in. Zet de vorm afgedekt in de oven om nog eens 30 minuten te rijzen. Daarna kun je het brood bakken. Haal de vershoudfolie of theedoek weg en zet de oven op 200 graden. Bak het brood in +/- 40 minuten gaar. Haal het brood daarna uit de oven en laat het volledig afkoelen in de vorm.

Dit basilicum knoflook kaas brood met Boursin kun je heerlijk besmeren met Boursin. Beleg een sneetje met plakjes radijs, komkommer en wortel. Fijn gesneden dille en bieslook zijn ook heerlijk in combinatie met Boursin. Je kunt dit brood heerlijk serveren met Pasen op tafel. Hij zal ongetwijfeld zo op zijn!