Herken je dat? Een doordeweekse dag die druk verloopt en waarna je eigenlijk geen zin hebt om te koken? Ongetwijfeld hebben wij hier allemaal wel eens mee te maken gehad. In mijn voorraadkast en koelkast zijn er altijd producten aanwezig waarbij ik in mum van tijd iets lekkers op tafel tover. Wat vers brood erbij en verse kruiden en je hebt een heerlijke bonen shakshuka gemaakt. Een ultieme comfort food maaltijd die kruidig, romig en vullend is. Alles wat je dan zo graag hebben wilt. Na een lange en zware dag.

Een aantal producten heb ik altijd in huis. Deze helpen mij om altijd iets warms en lekkers op tafel te zetten zonder dat ik veel moet nadenken over wat ik dan wil maken. Na een lange werkdag is nadenken over wat ik nu weer ga maken eigenlijk teveel gevraagd. Ik ga voor snel, lekker, voedzaam en smaakvol! geblikte bonen, rijst en pasta’s, gedroogde en verse kruiden, en Boursin zijn inmiddels al aardige staples in mijn voorraadkast en koelkast. Zo is er altijd iets in huis om mee te koken.

Ingrediënten:

 • 500 gram gezeefde tomaten
 • 300 gram limabonen
 • 200 gram witte bonen
 • 1 rode ui
 • 3 etl Boursin zacht & romig
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 bosui
 • 1/2 Chineese kool
 • Krul en platte verse peterselie
 • 1 tlp grof zeezout
 • 1 tlp gerookte paprikapoeder
 • 3 eieren
 • 1 etl bakolie (olijfolie, zonnebloemolie of kokosolie bijvoorbeeld)
 • Optioneel; Vers (Turks) brood

Alles in één pan

Ik ben dol op recepten waarbij ik alles in één pan kan klaarmaken, jij toch ook? Zo heb je weinig af te wassen na te hebben gekookt en je ziet het gerecht bij elkaar komen door steeds iets toe te voegen aan de pan. Dat is met deze bonen shakshuka niet anders. Alles maak je klaar in één pan. En je kunt, als je dat wilt, het gerecht ook zo met wat vers brood uit de pan eten.

Maak gebruik van een diepe koekenpan. Deze is geschrikt om deze bonen shakshuka te maken omdat je wat ruimte nodig hebt voor alle ingrediënten. Begin met het fruiten van een fijngesnipperde rode ui en knoflook in een bakolie/boter naar keuze. Schuif de ui heen en weer in de pan tot deze geurig is en glazig ziet. In dit recept maak ik gebruik van Chineese kool. Van nature heeft een Chineese kool erg veel smaak en bite. Ideaal voor dit vullende recept! Was de Chineese kool. en snijd deze in grove stukken. Chineese kool slinkt in de pan net als spinazie. Je zult dus denken dat het te veel is. Maar dat valt alles mee. Voeg hier dan de gezeefde tomaat aan toe. Verwarm dit al roerend samen tot dat de kool geslonken is op medium hitte.

Voeg dan één eetlepel Boursin zacht & romig toe. Roer dit in de saus die je nu in de pan hebt. Voeg daarna de uitgelekte bonen toe. Beide soorten voeg je toe. Verwarm dit al roerend samen voor tien minuten. Lima bonen zijn wat steviger en hebben een bite. Witte bonen zijn daarin tegen zacht en mengen zich goed samen met de saus.

Laten staan

Na tien minuten voeg je de kruiden toe. Snijd ook één takje platte peterselie fijn en voeg ook dit toe aan de shakshuka. De krulpeterselie voeg je pas later toe ter garnering. Platte peterselie kan namelijk beter tegen hitte en heeft ook een sterkere peterselie smaak. Maak met een eetlepel of de lepel waarmee je tot nu toe alles gedaan hebt drie kuilen in de shakshuka. Breek in elke kuil één ei. Dek het geheel af met een deksel en zet op nog wat lager vuur. Het geheel hoeft niet te pruttelen. Laat de eieren dan bakken in de saus.

Na ongeveer vijf minuten kun je kijken of de eieren in deze bonen shakshuka gebakken zij. Is dit het geval? Zet het vuur dan uit. Snijd één bosui in dunne ringen. Snijd ook wat krul en of platte peterselie fijn en garneer je shakshuka. Voeg nog twee grote eetlepels Boursin zacht & romig toe. Deze smelten heerlijk weg in de warme saus. Voeg eventueel nog wat peper en grof zeezout toe.

Serveer deze bonen shakshuka met vers brood. Plat Turks brood is erg lekker voor erbij. Je kunt dit gebruiken om te dippen en op deze manier op te eten. Zonder brood kan natuurlijk ook.

Ook maken?

Heb je ook niet altijd zin of tijd om uitgebreid te koken? Maar houd je wel van een lekkere en rijke maaltijd aan het einde van je dag? Dan is dit recept iets voor jou! Boursin zacht & romig leent zich heerlijk voor een romig gerecht waar de smaak van knoflook en fijne kruiden perfect passen bij boontjes en tomaat. Deel je gerecht en foto met mij op instagram! @lifewithmina_com