Weinig ingrediënten, heerlijke smaak, makkelijk te maken. Zal ik zo nog even doorgaan? Deze chewy bars zijn precies zoals de naam al zegt. Heel erg chewy. Het zijn stukje koek/cake die je makkelijk mee kunt nemen op stap en naar school, het werk of een andere dagbesteding toe. Hiermee ga je de mist absoluut niet in, voor de niet- keukenprinsessen onder ons. Een super simpel recept met een groots resultaat.

Ingrediënten:

  • 50 gram 100% pindakaas van Koro
  • 2 eieren
  • 50 gram 100% pindakaas met stukjes pinda
  • 1 tlp vanille extract
  • 50 ml agave siroop
  • 175 gram havermout (fijne vlokken)
  • 1 tlp baksoda
  • Snufje zout
  • 30 gram kleine chocolade druppels (eventueel iets meer voor garnering)

Bij de Koro- shop bestel ik al mijn ingrediënten. Vaak in potten of sta zakken van 500 gram of een kilo. Erg handig om bij de hand te hebben aangezien ik wekelijks bak en er dan niets meer vervelend is dan geen notenmeel of chocolade meer op voorraad hebben. Met de kortingscode MINA krijg je 5% korting op je gehele bestelling. De Koro- shop heeft een groot assortiment food en non- food producten. Je vindt er dus precies wat je nodig hebt. Noten, zaden en voorraadartikelen. Perfect voor iedereen die zoals ik, een voorraadje in huis wil hebben 😀

Hoe deze bars chewy worden

Het gebruiken van een bindmiddel in je recept zoals notenpasta helpt om een romig eindresultaat te krijgen. Elke notenpasta kan hiervoor dienen. Pindakaas en amandelpasta zijn mijn go to’s als het daarom gaat. Bij de Koro- shop bestel ik deze in een extra romige variant zonder of met stukjes noot erin verwerkt.

Begin met het kloppen van de eieren in een brede kom. Doe hier de agavesiroop en pindakaas bij. Gebruik een houten lepel of garde hiervoor. Voeg daarna simpelweg all andere toe en schep op. beleg een vierkante bakvorm met bakpapier rondom. Druk het beslag hier dan in en voeg eventueel nog wat chocoladedruppels toe. Bak deze chewy bars op 180 graden voor 20 tot 25 minuten. Let op: de bars zijn nog een beetje zacht wanneer je ze uit de oven haalt. Laat volledig afkoelen en snijd dan in blokjes.

Gezond snacken

Veel van mijn bloglezers en volgers op instagram delen met regelmaat dat het lastig is te bedenken wat je nu kunt snacken als gezond tussendoortje. En daarom snel grijpen naar een ongezonde optie of teveel eten van iets wat ‘best gezond’ is. Zoals groente chips of banaan. Het zijn misschien gezondere opties of variaties op minder gezonde voeding. Maar bevatten natuurlijk nog steeds veel calorieën. Dat is niet anders met de recepten die ik deel. Enkel is het fijne aan thuis bakken en koken, dat je precies weet wat erin gaat en altijd iets bij de hand hebt wat zeker weten gebalanceerd is.

Mijn tip aan iedereen die ook worstelt met dit probleem is; bak zoveel mogelijk je snacks en tussendoortjes zelf. En daar hoeft niet altijd de oven voor aan te staan. Zo heb ik op de blog ook genoeg no- bake (geen oven) recepten die weinig tijd vergen en ontzettend lekker zijn. Zo minimaliseer je het grijpen naar ongezonde tussendoortjes en blijf je toch dagelijks genieten wat ook zou moeten kunnen!!

Ga jij dit smaakvolle en makkelijke recept thuis proberen? Laat mij dan vooral weten wat je vond! Ik ben altijd benieuwd naar jullie mening en lees of zie deze graag terug! Laat een berichtje achter onder dit recept als je het ook lastig vind om gezond te snacken! En wat vind je dan het lastigst? Zoet of hartige hapjes bedenken?