Heerlijk romige chocolade truffels met ZO VEEL smaak! Deze chocolade truffels zijn ontzettend mooi om te zien. Ze stelen de show op tafel en zijn heerlijk rijk van smaak. Ze vragen weinig tijd en zijn daarnaast ook gewoon erg leuk om te maken! Zo’n recept is ideaal voor een verloren zaterdag middag waarbij je even geen plannen hebt of wat leuks wilt doen zonder de oven aan te zetten. Bakken en gebakjes maken is voor mij een bezigheid die rust geeft en altijd weer resulteert in een lekker einde.

Dit recept heeft een lange ingrediëntenlijst. Schrik niet! Want alle ingrediënten zijn makkelijk te vinden en, in mijn beleving, onmisbaar om heerlijke chocolade truffels te maken. Mijn advies; sla geen ingrediënten over omdat je denkt, na.. zal toch niet erg fijn. Ze spelen allemaal een grote rol 😀

Ingrediënten:

Voor 20 chocolade truffels

 • 200 gram cacaopoeder
 • 150 gram walnoten
 • 3 grote etl kokosolie
 • 1 tlp vanille extract
 • 2 etl agavesiroop
 • 150 gram havermout vlokken
 • 100 gram mini chocoladedruppels
 • Halve tlp venkelzaad
 • Halve tlp anijszaad
 • 1 tlp koek en speculaaskruiden
 • 2 eetlepels cacaonibs
 • 250 gram ontpitte en gewelde pruimen
 • Voor de buitenkant; 200 gram pure chocolade (80% of hoger)
 • 30 gram walnoten

Zoals ik aangaf spelen alle ingrediënten in deze chocolade truffels een grote rol. Je kunt er uiteraard voor kiezen om vegan chocolade te gebruiken. Zo maak je deze truffels veganistisch.

De vulling voor de chocolade truffels

De vulling kun je klaarmaken door alle ingrediënten samen te voegen in een keukenmachine. Vooraf toast ik de walnoten altijd even in de oven. Dit doe je door de walnoten te spreiden op een bakplaat, belegd met bakpapier en ze licht te branden op 180 graden voor 15 minuten. Houd ze nauwlettend in de gaten aangezien iedere oven anders is en ze snel kunnen aanbranden wat zonde zou zijn.

De rest van de ingrediënten zijn klaar voor gebruik! Mits je de pruimen al zacht en ontpit in de supermarkt gekocht hebt. Is dit niet het geval? Wel ze dan in heet water voor ongeveer 10 minuten en vergeet ze natuurlijk niet te ontpitten voor gebruik 😉

Koro shop!

Alle ingrediënten in dit recept zijn afkomstig van Koro. Inmiddels bestel ik exclusief bij de Koro- shop mijn noten, pitten, zaden en non- food producten. Erg tevreden over de kwaliteit! Wil jij nu ook bij hun een bestelling plaatsen? Met de code MINA krijg je 5% korting op je gehele bestelling! Klik hier om naar de webshop van Koro te gaan.

Rollen en koelen

Nadat de vulling in de keukenmachine een aantal minuten gedraaid heeft kun je van het beslag balletjes draaien in je handen. De grote van een gevulde eetlepel. Zo krijgen ze allemaal ongeveer de zelfde grote. 20 balletjes is een ruwe schatting. Het kan zijn dat jij er uiteindelijk meer of minder mee maakt. Helemaal aan jou natuurlijk. Beleg een bakplaat met bakpapier. Daar kunnen de balletjes op worden geplaatst. Rol van het beslag tussen je handen balletjes en plaats deze op de bakplaat. Plaats daarna de bakplaat in de koelkast voor een half uur. Zo kunnen de chocolade truffels koelen terwijl jij verder gaat met de voorbereiding voor de buitenkant van deze truffels.

Een laagje smaak

Smelt de chocolade au bain- marie en zet de walnoten in de oven (om te roasten) zoals eerder in het recept beschreven. Breek de walnoten in stukjes nadat ze uit de oven zijn. Zo kun je straks op elke truffel een beetje walnoot strooien. Wanneer de chocolade gesmolten is kun je deze van het vuur halen. Pak dan de truffels erbij. Maak gebruik van een vork en lepel om de truffels één voor één onder te dompelen in de chocolade. Plaats ze dan weer terug op de bakplaat en bestrooi met stukjes walnoot. Herhaal dit totdat alle chocolade truffels een laagje chocolade hebben. Plaats de truffels dan weer in de koelkast zodat het buitenste laagje kan harden.

Ik neem aan dat je na dit simpele en lekkere recept watertandend je voorraadkast aan het doorzoeken bent. 😀 Hier wil je natuurlijk zo snel mogelijk aan beginnen! En terecht! Want hier kun je weken lang van genieten. Plaats de truffels in een afsluitbare bak en bewaar tot wel drie weken in de vriezer of één week afgedekt in de koelkast. Altijd iets te snacken! Ga jij ze ook maken?