Moet je alweer nagaan! De Ramadan is zowat om de hoek. En om alvast in de stemming te komen ben ik deze weken aan de slag gegaan met dadelballetjes. Daarnaast heb ik nog veel meer dadel lekkers op de planning staan! Dus dadel lovers stay tuned 😀 De aftrap is dan toch deze fatbombs dadel. Een kaneelbolletje met dadel en een geheim ingrediënt wat je lang verzadigd houd. Waarom Fat in de naam? Omdat ze gewoon zo lekker dik zijn en smeuïg.

Je hebt weinig ingrediënten nodig voor dit recept. Het is snel gemaakt en ontzettend genieten. Afhankelijk van de grote kun je zelf bepalen hoeveel je er maakt. Deze bommetjes zijn rijk aan eiwitten en super smaakvol. Dus ook voor de Ramadan geschikt als nachtsnack voor het slapen gaan. Of na het eten bij een goed kopje thee.

Ingrediënten:

Voor ongeveer 14/15 fatbombs dadel

Het maken van deze fatbombs dadel spreekt veel al voor zich. Maar voordat ik hier meer uitleg over geef wil ik meer uitleggen over mijn product keuze. Ik maak gebruik van Medjoul dadels van de Notenshop. De Notenshop is een online notenwinkel waar je maakt noten ook gedroogde vruchten kunt vinden en zoveel meer! Het is een ware uitkomst. Ik ben er ondertussen alweer 3 jaar groot fan van. En daarnaast raad ik iedereen aan om even een kijkje te nemen naar hun uitgebreide assortiment.

Eiwitpoeder

Weer iets waarvan je uit veel verschillende soorten kunt kiezen. Ik heb meerdere vragen gekregen over mijn keuze en waarom ik daar dan voor kies. Dat is uiteenlopend. En mijn keuze ligt niet bij één bedrijf of specifieke product combinatie. Hier komt gauw nog een diepgaande blogpost over. Voor dit recept heb ik gebruik gemaakt van de chocolade proteine poeder van Womensbest. Deze kun je kopen bij de Holland & Barrett. Dit is geen veganistische eiwitpoeder. (om het recept wel vegan te maken kun je natuurlijk kiezen voor een plantaardige eiwitpoeder) Hij is namelijk op basis van whey en dus op eiwitten van dieren.

Terug naar het Fatbombs dadel recept

Ontpit de dadels en zet water op de kook. Wel de dadels met kokend heet water in een grote kom. Laat dit voor 5 minuten staan en giet het water dan volledig af. Maak de dadels ook droog als ze nog erg nat zijn. Voeg de dadels toe aan een keukenmachine en doe hier de eiwitpoeder en kaneel bij. Draai dit samen tot een glad mengsel.

Voeg de kokosrasp toe aan een grote kom waar je straks in kunt rollen. Leg alvast een bakpapiertje neer op je keukenblad. Maak je handen nat en rol van de dadelpasta balletjes. Plaats deze balletjes op een bakpapiertje. Op het moment dat alles gerold is kun je de balletjes door de kokosrasp halen voor een laagje. Stapel de balletjes op elkaar in een grote kom. Dek af met vershoudfolie en zet ze in de koelkast om licht op te stijven. De fatbombs dadel zijn nu eigenlijk klaar om gegeten te worden.

Wil je nou meer recepten met dadels uitproberen? Ik heb op de blog genoeg recepten staan. Daarnaast heb ik ook een blogartikel geschreven over de voordelen van het eten van dadels! Lees dat hier.