Een prachtige samenwerking ben ik aangegaan met een bedrijf wat zich specialiseert in het maken en ontwerpen van fotografie achtergronden. In deze blogpost lees je meer over fotoachtergronden.nl en waarom ik zo’n groot fan geworden ben!

Als foodfotograaf ben ik altijd opzoek naar achtergronden die passen bij mijn persoonlijke smaak en stijl. Dit is voor iedereen erg specifiek en eigen. Daarnaast zijn kwalitatief mooie en goede fotografie achtergronden ontzettend lastig te vinden! Heb ik in mijn zoektocht zeker gemerkt. De verhouding prijs- kwaliteit of net niet vinden waar je naar opzoek bent. Ik ontdekte dit prachtige bedrijf en raakte in gesprek. Daar kwamen mooie ideeën en plannen uit voort.

Ontdekt!

Toen ik stuiten op fotoachtergronden.nl was ik erg benieuwd naar het aanbod. Deze is ontzettend breed. Op de website kun je het zoeken vergemakkelijken door te kiezen voor een kleur, design of soort (volledige set of enkele achtergrond). Zo vind je sneller wat je hebben wilt.

Ik kreeg twee achtergronden opgestuurd. Eén daarvan had ik uitgekozen op de website. De ander had ik zelf aangeleverd en heb ik samen met de dame achter de schermen aangepast tot de stijl die ik graag wilde. De communicatie verliep hierover ontzettend soepel. Ik kreeg advies over welk materiaal het meest geschikt zou zijn voor mijn vorm van fotografie (food) en over het gebruiksgemak. Binnen een week werden de achtergronden secuur ingepakt aan huis geleverd.

Eerste indruk

Ik was natuurlijk super benieuwd! Bij het uitpakken en uitrollen was ik blij verrast met wat ik aantrof. De achtergronden waren van een dik materiaal dat niet kreukt. Het was makkelijk op te rollen en op te bergen. En YES! eindelijk een matte finish! Super fijn materiaal. Het glans dus niet! Precies wat je nodig hebt voor een mooie foodfoto. Je kunt natuurlijk wel raden hoe blij ik was. ik ben meteen begonnen met het maken van foto’s. dit was mijn eerste foto met een achtergrond van fotoachtergronden.nl

Je kunt wel begrijpen dat ik erg blij was met het resultaat. Niet alleen zijn deze achtergronden prachtig. Maar je kunt naast het brede assortiment op de website ook je eigen design aanleveren. Leuk want zo kun je je eigen ideeën laten ontwikkelen tot een prachtige fotoachtergrond. Je kunt ook je gewenste afmetingen doorgeven zodat je precies krijgt wat je nodig hebt.

Vlek bestendig

Wanneer ik foodfoto’s maak mors ik geregeld wat. Het is onderdeel van het werk en soms ook met opzet. Een vlekje kruiden hier, een druppel saus daar. Het hoort er nou eenmaal bij. Met andere achtergronden heb ik helaas moeten ervaren dat deze niet altijd vlek bestendig waren. Ik kreeg voornamelijk vlekken met een roze of rode ondertoon moeilijk uit de achtergrond. Zonde want hierna was de achtergrond eigenlijk niet meer bruikbaar. Het fijne aan de achtergronden van achtergronden.nl is dat ze met een vochtig doekje zo weer schoon te krijgen zijn. See the magic happen!

Zoals je kunt zien is het echt een fluitje van een cent. Dit maakt mij zo blij! Niet meer te hoeven opletten en mijn gang te kunnen gaan.

Wil je nou meer informatie over de achtergronden? Kijk dan even op de website van fotoachtergronden. Klik daarvoor hier. Heb je vragen aan mij over hoe ik ze gebruik? Kijk dan ook even bij de volgende blogposts over het fotograferen van eten. Bijvoorbeeld hoe ik begonnen ben, klik daarvoor hier.

Korting op je bestelling!

Wil je nu ook zo’n mooie achtergrond aanschaffen? Dan kun je gebruik maken van de code MINA5 voor korting! Je krijg dan 5% korting op je bestelling via fotoachtergronden.nl. Yes! Altijd mooi meegenomen. Ik ben fan, en ik hoop jij ook! Klik hier om naar de website te gaan.