Gezonde chocolade pasta

Een kindvriendelijke chocolade pasta recept. Geschikt voor kinderen vanaf ongeveer tien maanden door het gebruik van meerdere dadels.

Noor is een heuse zoetekauw! Ik merk aan haar dat koekjes, cake en chocolade het al erg goed doet. Er zijn weinig kinderen die een afkeer hebben van zoet. En dat is ook absoluut niet slecht of abnormaal. Hoe mooi is het dan om hun zoete trek af en toe te kunnen laten zijn? Maar dan wel op een gezondere, huisgemaakte manier.

Ik maak het liefst alles voor de kindjes vanuit eigen keuken. Maar dit kan niet altijd. Daarin maak ik keuzes die voor mij lukken. Noor eet eigenlijk altijd hartig beleg op haar broodje. Wat kaas, een eitje of notenboter (pinda, cashew, amandel)

De keren dat ze dus wel zoet beleg krijgt is het dan wel zo leuk om deze zelf te maken. Deze gezonde chocolade pasta is een winner. Ze vindt hem erg lekker en eet hem ook wel eens gewoon zo van een lepeltje.

Ingrediënten:

  • 350 gram medjoul dadels
  • 100 gram cacaopoeder
  • 1 tlp vanille extract

Ontpit de medjoul dadels en wel deze in heet water. Voeg de zachte dadels dan toe aan een blender. Bewaar het vocht voor later. Voeg cacaopoeder toe samen met de theelepel vanille extract. Blend de gezonde chocolade pasta en voeg zo nog vocht toe van het wellen als de pasta te dik is of niet goed gemixt word door de blender.

Omdat dadels van nature erg zoet zijn smeer ik de boterham van Noor in met ongeveer een volle theelepel van de chocolade pasta. Dit doe ik in combinatie met volle smeerbare roomboter op een volkoren broodje.

Mocht je deze chocolade pasta maken voor jezelf of je kleintje dan hoor ik graag of deze ook zo in de smaak gevallen is!