Na het succes van de ingemaakte zoete rode kool konden veel van jullie natuurlijk niet wachten op nog meer ingemaakte groente. Zie hier! Ingemaakte pittige spitskool !

Weer een heerlijk ingemaakte pot groente die je gebruiken kunt in salades, wraps, broodjes, als side dish bij je maaltijd. Noem het maar en het past er bij. Ik vind dit een heerlijke manier om kruidige groente te nuttigen. Groente die ik over het algemeen weinig eet. Rode kool en spitskool zijn namelijk op zichzelf niet mijn favoriete groente. Maar op deze manier eet ik ze ontzettend graag.

pittige spitskool

Ingrediënten:

  • 100 ml appelazijn
  • 100 ml water
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1 vers gesneden rode peper
  • Een halve theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel grof zeezout
  • 300 gram fijn gesneden spitskool

De pot

Zorg ervoor dat je een pot gebruikt die van glas gemaakt is en afsluitbaar is. Het is van belang dat de ingemaakte groente niet worden blootgesteld aan bacteriën van buitenaf die ervoor zorgen dat het kan bederven. Kook de pot het liefst nog uit voor je hem gaat gebruiken.

Start met het snijden van je spitskool. Haal het hart van de kool eruit. Dit is bitter en niet zo lekker. Heb je weinig tijd of ben je stiekem een beetje lui? Koop dan voorgesneden spitskool. Snijd de spitskool in reepjes of kleine blokjes. Omdat de kool bestaat uit allerlei laagjes vallen deze van zelf uit elkaar. Voeg de gesneden spitskool toe aan je pot. Snijd de rode peper in reepjes. Verwijder de zaadlijst niet als je hem echt pittig wilt hebben! Verwijder de zaadlijst wel als je van mild houd of niet tegen teveel pittigheid kunt. Voeg hier de specerijen en zout aan toe, dan het water met de appelazijn.

Sluit de pot dan af en zet hem in de koelkast. Ik heb twee dagen gewacht waarna ik er van heb geproefd. En wat was ik blij! De smaak was ontzettend lekker kruidig en pittig! Wanneer je wat kool uit de pot wilt halen, let er dan wel op dat je een schone lepel of vork gebruikt. Ga niet opnieuw de pot in met een vieze lepel of een lepel waar je met je mond aan gezeten hebt. Dit brengt namelijk bacteriën in de pot die ervoor kunnen zorgen dat je ingemaakte pittige spitskool bederft!

Ga jij ook groente inmaken? Deel je dit dan met mij @lifewithmina_com. Zie ook het recept van de zoete ingemaakte rode kool. Klik daarvoor hier.