Alweer een tijd geleden ontdekte ik de chocolade pasta’s van No sugar Daddies. Ik liep de plaatselijke EkoPlaza in waar ik deze chocopasta’s tegen kwam. De ingrediëntenlijst is bijzonder goed! Met als hoofdingrediënt de prachtige dadel. Waar ik sowieso al onwijze fan van ben. Zie ook de voordelen van het eten van dadels in deze blogpost. De inhoud van de No sugar Daddies pasta’s is van biologische oorsprong. En ook dat draagt bij aan een geweldig natuurlijke smaak.

Nou weet je vast al dat ik eigenlijk meer een pindakaas meisje ben. En je mij nooit zult zien met chocopasta. Maar na het proeven van deze pasta’s was ik echt om! En zie zegt dat het niet allebei kan. Het pindakaas- choco- meisje? 🙂

Met de chocoladepasta heb ik een heerlijk moussegebak gemaakt. Zacht en vol van smaak. Dit chocolademousse taartje heeft een chocoladekoek bodem en een vulling die luchtig is. Op smaak gebracht met pepermunt en getopt met blauwe bessen en cacao nibs.

Ingrediënten:

  • 300 gram glutenvrije speculaaskoekjes
  • 20 gewelde dadels
  • 1 tlp cacaopoeder
  • 200 ml slagroom
  • 150 gram chocopasta van No Sugar Daddies
  • 2 tlp Green Sweet Stevia Erythitol
  • 1 takje pepermunt
  • Blauwe bessen ter garnering
  • Eventueel chocolade eiwitpoeder voor meer proteïne

De chocolade bodem

Voor de bodem heb ik gebruik gemaakt van glutenvrije speculaaskoekjes. Je kunt er ook voor kiezen maria buischuitjes te gebruiken met koekkruiden. Doe deze samen met de gewelde dadels en cacaopoeder in een keukenmachine of hakmolen van een staafmixer. Combineer tot een deeg. Druk dit in een taartvorm van 12 cm en zet dit even opzij totdat je de mousse gemaakt hebt.

Dit chocolademousse taartje is voor één persoon. Wil je dat meerdere genieten van dit gebakje vermenigvuldig dan de ingrediënten x de aantal personen.

Mousse- tasj

Giet de slagroom in een blender of kop van de staafmixer. Begin met zachtjes de slagroom te kloppen. Voeg geleidelijk de chocopasta en steviapoeder toe. Door het apparaat even uit te zetten. De ingrediënten toe te voegen en dan verder te kloppen. Heb je ook chocoladesmaak eiwitpoeder. Doe dan één eetlepel eiwitpoeder bij de slagroom. Pluk een aantal blaadjes munt van je stokje. 2 of 3 en snijd deze heel erg fijn. Voeg ze ook toe en mix alles langzaam totdat de slagroom volledig is opgeklopt.

Schep de mousse in het taartvormpje en zet dit in de koelkast voor ongeveer 30 minuten tot een uur. Garneer met cacaonibs nog wat munt en blauwe bessen. Snijd aan en enjoy! Ik vind dit gebakje heerlijk voor een weekend dag waarop ik zin heb in iets vol met chocoladesmaak. Romig en zacht.