Makkelijke pecannoten koekjes

Voor door de week bak ik vaak op zondag al wat lekkers. Koekjes, een cake of repen om de gehele week iets te hebben om van te kunnen snoepen. Dit doe ik om ‘ongezonde’ keuzes te mijden en zo zonder spijt of gevoelens van falen toch iets te kunnen nemen. Elke dag weer na het avondeten heb ik zo’n moment. Een grote kop thee en een snack. Dee makkelijke pecannoten koekjes zijn de laatste tijd een echte go- to. Makkelijk. Snel gebakken en leuk om te maken.

Vrij van geraffineerde suikers en vet. Een lekkere bite die je snel gemaakt hebt. Ideaal voor in de trommel als je op pad gaat en natuurlijk lekker voor die doordeweekse avonden dat je zoete trek krijgt maar niet aan de snoepjes wilt.

Ik bak vaak met notenmelen en maak in dit recept gebruik van een toevoeging van amandelmeel. Amandelmeel is zacht van smaak en geeft je baksels een heerlijk noten aroma. In dit recept vindt ik het onmisbaar. Alle noten, zaden en melen die ik gebruik zijn van Koro. Ik winkel graag online bij de Koro shop en scoor daar altijd de beste en kwalitatief goede ingrediënten voor mijn gebakjes.

Ingrediënten:

 • 125 gram volkoren bloem
 • 50 gram havermeel
 • 50 gram amandelmeel van Koro
 • 2 eieren
 • 1 etl kaneel
 • 2 etl kaneelsuiker van Green Sweet Stevia
 • Een handje mini chocolade druppels (lidl)
 • Een handje gebroken pecannoten
 • 2 etl water
 • 1 tlp stukjes caramel
 • 1 tlp venkelzaad

Je hebt veel van de ingrediënten wellicht al in huis! Combineer simpelweg alle ingrediënten samen. Er vormt zich dan een koekendeeg. Beleg een bakplaat met bakpapier en schep met een ijsschep bolletjes van het koekendeeg. Plaats de koeken op de bakplaat.

Omdat er in dit recept geen gebruik wordt gemaakt van bakpoeder kun je de koeken met een natte hand aandrukken en vormen tot de vorm die je wilt. Voeg eventueel nog wat chocolade en gebroken stukjes pecannoten toe en zet ze dan in de oven.

Een korte baktijd

Deze makkelijke pecannoten koekjes bakken maar kort. Met 20 minuten zijn ze op 180 graden gaar. Controleer natuurlijk of dit bij jou oven net zo is. Elke oven is immers anders. Voorverwarmen was bij dit recept niet nodig.

Verpakken en bewaren

Wacht vooral niet tot ze zijn afgekoeld! Warm zijn deze makkelijke koekjes ook zo ontzettend lekker. De noten en gesmolten karamel zijn een geweldige combinatie! In een afgesloten bak zijn ze tot wel één week gekoeld goed om te eten. Invriezen kan ook. Goed verpakt tot wel twee maanden lekker.

Heb jij het nou ook moeilijk zo ná het avondeten? Opzoek naar zoetigheid bij je kopje koffie of thee en maak je dan vaak beslissingen waar je achteraf niet blij mee bent? Dan is dit makkelijke recept iets voor jou. Bak ze op een zondag middag en heb de hele week iets in huis wat je eten kunt zonder je druk te maken. Maak het jezelf gemakkelijk! Deel je koeken met mij op instagram @lifewithmina_com