Mini pannenkoekjes

Het eerste kinderreceptje in hopelijk een reeks heerlijke recepten voor de kleintjes. Noor is dol op deze mini pannenkoekjes met blauwe bessen. Ik bak ze meestal in het weekend voor haar. Het is dus wel een beetje een treat.

Alle kinder recepten die op de site staan bevatte geen suikervervangers, zijn niet veganistisch of koolhydraat arm. De recepten zijn gemaakt met volle producten en zo natuurlijk als mogelijk voor de groei van de allerkleinsten.

Deze pannenkoekjes zijn niet anders dan de grotere volwassen variant. Ze zijn gemakkelijk (samen) te maken en zo gebakken. De geur verspreid zich heerlijk door het huis en bij ons is het een echt ritueel geworden op de zondag ochtend.

Ingrediënten:

  • 60 gram bloem
  • 60 ml volle melk (dierlijk of plantaardig)
  • 1 ei
  • 1 etl appelmoes of honing
  • Een tl bakpoeder
  • Optioneel; blauwe bessen, rozijnen of frambozen voor in het beslag

Maak gebruik van een garde om alle ingrediënten glad te kloppen tot een pannenkoeken beslag. Het beslag hoort gelijk te zijn aan dat van vla. Voeg de vruchten nog niet toe aan het beslag! Die kun je doen op het moment dat de pannenkoekjes in de pan liggen.

Vet vervolgens een koekenpan in met een theelepel roomboter. Ik heb voor deze mini pannenkoekjes gebruik gemaakt van een spuitflesje. Daar goot ik het beslag in. Dit maakte het makkelijk om de pannenkoekjes in de pan te gieten in die perfecte ronde vorm. Klik hier voor het flesje dat ik gebruik.

Giet pannenkoeken rondjes in de pan en druk zachtjes één of twee blauwe bessen in de pannenkoeken wanneer het beslag nog zacht is. Draai de pannenkoekjes om op het moment dat de zijkantjes lichtelijk opkrullen en een licht bruine kleur hebben. Bak tot het volledige beslag op is.

Je maakt ongeveer twee porties met de ingrediënten in dit recept. Ik bewaar de helft vaak voor de volgende ochtend. Zo eet Noor twee ochtenden pannenkoekjes als ontbijt.

Er zullen dus meer kindvriendelijke recepten volgen op de blog! Heb je deze mini pannenkoekjes uitgeprobeerd voor je kleintje? Deel dit dan met mij op instagram! @lifewithmina_com