Vierentwintig uur met een newborn

Het is meer vierentwintig uur met een newborn en een baby van anderhalf. Want ook zij is nog een baby. De zorg is net zo groot al dan niet meer dan bij de jongste. In deze blog deel ik hoe ik een dag beleef met mijn meiden. Noor van anderhalf en Yara van één maand. Een dag van rust momenten en momenten waarbij ik het toch erg zwaar ervaar. Want zorgen voor twee kinderen onder de twee is bijpoten, rennen en soms je ontzettend frustreren.

Ik heb altijd moeder willen worden. Vrij jong had ik al het idee zelf ook jong moeder te zijn en zag ik vooral de plezierige kant van mama zijn. Ik was 29 dat ik Noor kreeg. Ik dacht altijd dat dat oud was om moeder te worden. Ik had het liever gehad op mijn drieëntwintigste. Althans dat dacht ik toen.

Achteraf gezien ben ik ontzettend blij op 29 jarige leeftijd moeder te zijn geworden. Ik had het ook echt niet eerder aangekund. Je leven veranderd drastisch en ik wennen aan je nieuwe leven en rol als mama is niet niets.

Hoe onze dag begint

Vroeg! Echt vroeg.. ik moet er soms van lachen hoe dat kan veranderen. Van een slaapkop die makkelijk uit kon slapen tot één uur ‘s middags. (Kidding not kidding) Naar een mama met gebroken nachten die om half zes ‘s ochtends Bumba zit te kijken met twee kinderen op schoot. Maar ook mooi dat ik zo ben veranderd en dat er nu zoveel verantwoordelijkheid bij is gekomen. We beginnen dus gezamenlijk als gezin in bed haha. Hamza of ik halen Noor op uit haar bed. Bijna altijd is zij het eerst wakker en horen we haar via de baby monitor naar ons vragen. We kruipen dan nog even tien minuten in bed. Ook al wil zij het liefst meteen haar knuffels opzoeken in de woonkamer.

Ze kijkt de co-sleeper in en lacht met haar zusje die wakker is geworden van Noor. En de dag kan beginnen. We rollen eruit en gaan de woonkamer in. Yara voed ik meteen als ze al niet aan het drinken was in bed. Daarna gaan de meiden onder de douch. Noor doucht inmiddels al staand en Yara krijgt een badje.

Het klaarmaken van de meisjes

Na het douchen ontbijten we gezamenlijk. Yara krijgt opnieuw voeding en doet daarna haar eerste ochtend dutje. Noor krijgt een ontbijt bordje met vaak een broodje, gekookt of gebakken ei en wat fruit. Zij eet zelfstandig zodat ik mijn gezicht kan insmeren. Daarna help ik haar met de restjes op haar bord. Als ik dat niet doe gaan die de lucht in en belanden ze op de grond. Dan krijgt Yara dus ook weer borstvoeding. Dat is dus even multitasken terwijl ik aan het voeden ben. Dit heb ik inmiddels best onder de knie. Maar ook dat kosten tijd.

Ik kleed Noor aan en Yara is dan vaak al aan het wakker worden van haar dutje. Ondertussen loop ik nog rond in badjas. Aankleden doe ik vaak als laatst. Ik voed Yara opnieuw, kleed mij aan en als het niet keihard regent buiten gaan we traditiegetrouw de deur uit.

Yara draagt naar buiten altijd een berenpakje over haar kleding aan. Dit houd haar lekker warm. Klik hier voor het berenpakje wat wij gebruiken. Ook draag ik haar in een draagdoek op mijn borst. Die ik in deze newborn periode het liefst gebruik is de Minu Babywrap. Klik hier voor hun website.

In de eerste maand hebben wij ook gebruik gemaakt van een speentje. De Bib speentjes zijn voor ons passend gebleken. Het gepersonaliseerde speenkoord is van Moonchild. Via instagram kan je er eentje bestellen. Code: Lifewithmina10 geeft je 10% korting.

Naar buiten

Wij, Hamza en ik, hebben gemerkt dat we echte buiten mensen zijn en dat dit ook iets is wat we graag aan de kinderen willen meegeven. Het leven is buiten. Het bos, park, kinderboerderij en de stad. Onder de mensen zijn en leren van je omgeving. Wij wonen in hartje centrum en doen dus graag een rondje met de meiden door de binnenstad.

Na buiten te zijn geweest komen we thuis. Noor eet dan nog een hapje. Bijvoorbeeld een broodje, wat fruit en iets van eiwit (stukje vis bijvoorbeeld) en gaat dan naar bed. Yara leg ik dan even in de box. Zij word langzaam wakker op het moment dat ik Noor naar bed breng. Dit is vaak een beetje een stress moment. Duurt het namelijk te lang dan raakt Yara overstuur. Ik probeer dus zo soepel als mogelijk alles in elkaar over te laten lopen. Zodra Noor in bed ligt krijgt Yara voeding waarna zij eigenlijk altijd meteen weer een dutje doet.

Mamas rust momentje

De meiden slapen en ik kan eindelijk op de bank ploffen, wat eten en iets doen voor mezelf. Ik pak dit moment om mijn gebeden te verrichten, te eten en gewoon even voor mij uit te staren in rust. De dag verloopt zo gestructureerd dat ik weinig rust ervaar. Ik hoef dus even niets en probeer dus geen huishouden te doen ook al jeuken mijn handen om alvast het een en ander op te ruimen, te vouwen en te vegen.

De meiden worden bijna wel gelijktijdig wakker. Ik haal Noor uit bed en zet haar bij mij op de bank terwijl ik Yara voed. Noor heeft altijd de behoefte te knuffelen uit bed en wil dan gewoon even bij mij zijn. Na het voeden kleed ik Noor weer aan en maak ik vaak samen met haar een hapje voor haar. Deze eet ze op aan de eettafel. In de tussentijd doe ik wat huishouden. Hierna pak ik met Noor en Yara een moment om te spelen.

Sinds kort ben ik ambassadeur voor Lovevery. Zij maken speelgoed die de cognitieve ontwikkeling van kinderen stimuleert en prikkelt. Organisch geproduceerde speelmaterialen die ontworpen zijn door experts. specifiek voor de leeftijd van jouw kind tot vier jaar.

Klik hier voor meer informatie. Ik speel dan met de meiden samen van het speelgoed dat passend is aan hun ontwikkeling. Dit zet ik vaak al klaar wanneer Noor aan het eten is. Zodra ze haar bord op heeft kunnen we gaan spelen.

Na het spelen krijgt Yara voeding en Noor een snack. Bijvoorbeeld een huisgemaakt koekje, cakeje of een soepstengel. Ik bereid daarna het avondeten voor. Ik heb onze dagstructuur uitgeschreven in onderstaand schema.

Hoop dat deze blog leuk was om te lezen! Laat het mij vooral weten en deel hoe jij de structuur van je dag hebt met eigen kinderen. Ik lees het graag!