Het ultieme warme drankje voor mij is een warme en kruidige chai latte. Ik bestel het altijd wanneer ik een taartje ga doen met vriendinnen en kan dan vaak niet zo goed begrijpen waarom restaurants ervoor kiezen het uit een pakje te halen.. Balen want het kan zo lekker zijn! Ik vraag het daarom expliciet en sla wel eens over als het weer uit een zakje wordt gehaald. En nu dan eens zelf maken! Ohh nu wil ik eigenlijk niets anders meer 😀 Een kleine twist op de klassieker, dat wel! Een pumpkin chai latte!

Mijn liefde voor chai

Ik weet nog heel goed, de eerste keer dat ik een chai latte dronk. In mijn favoriete lunchroom in Alkmaar op een heerlijke sofa in de winter met een vriendin. Zij bestelde hem eigenlijk en verteld mij dat het echt de moeite waard was. Ik nam voorheen namelijk altijd een kopje thee. Ik besloot er ook eentje te bestellen. En daarna was ik toch echt hocked. De kruiden combinatie was ontzettend lekker. Moeilijk te plaatsen. Een echt knus drankje met karakter.

Ingrediënten:

  • 200 ml havermelk
  • 1 flinke theelepel chai kruiden;
  • 2 tl gemberpoeder
  • 1 tl kardemom poeder
  • 2 tl kaneelpoeder
  • 1 tl kruidnagelpoeder
  • 1 tl nootmuskaat poeder

Giet ongeveer 2 eetlepels heet water in het glas waar je de pumpkin chai latte in wilt serveren. Doe het het kaneel theezakje in en laat dit zo’n 15 minuten trekken. Haal het theezakje dan uit het water en voeg aan het water de kruiden toe. Klop met een kleine garden het water en de kruiden samen. Verwarm in een steelpannetje de havermelk. Giet de melk dan in een melkopschuimer en schuim het op voor de latte. Voeg aan het hete water met kruiden eerst de suiker of honing toe. Giet hier dan de havermelk overheen. Benen omhoog en genieten maar!

Ik ben super benieuwd naar jou lievelingsdrankje! Deel dit met mij in een reactie onder dit recept. Misschien is deze ook wel leuk om zelf te maken? Of maak je net als ik liever een pumpkin chai latte deze herfst? Ik ben benieuwd naar jou keuze!