Tien minuten mixen en veertig minuten bakken om vervolgende de hele week te kunnen genieten van zelf gebakken haverbrownie. Ik zeg ohh yes girlfriend. Dit wil jij toch ook meteen? Ik leef voor dit soort gemak. Een korte investering van je tijd waar je vervolgens maximaal plezier van hebt.

Dit recept is er dus zo een. Met twee kinderen onder de twee heb ik amper tijd om te eten. Laat staan van alles te willen preppen en bakken. Het is dus essentieel om in korte tijd toch iets te kunnen maken zodat ik mij kan houden aan mijn gezondheidsdoelen. Deze brownie bak ik tijdens het middagdutje van mijn meiden.

Niet smoesen

ik krijg geregeld berichtjes op de gram van meiden die strijden om de zwangerschapskilo’s te verliezen. Dit gaat moeilijk, het gewicht blijft hangen (plateau) of er komen juist kilo’s bij in plaats van af. Vaak is dit toch te herleiden naar het dieet! Wat je eet bedoel ik hiermee. Het is in mijn beleving zeker die tachtig procent waar de grootste winst te halen is! Dit recept gaat je helpen. Beloofd.

Ingrediënten:

  • 500 gram grove havervlokken
  • 150 ml ahornsiroop
  • 100 gram 100% pindakaas
  • 1 tlp vanille extract
  • 450 ml havermelk
  • 100 gram cacaopoeder
  • 1 tlp bakpoeder
  • Snuf zout
  • 1 handje chocolade druppels (jumbo bijvoorbeeld)

Er staan op de blog meerdere recepten die in korte tijd klaar te maken zijn. Dit helpt enorm bij het behalen van je dagelijkse gezondheidsdoelen. Dit brownie recept helpt mij om zoete trek te stillen met iets wat verzadigd en heerlijk is.

Je kunt meteen in een bakvorm beginnen. Ik maakte gebruik van een vierkante ovenschaal. Klik hier voor de schaal die ik heb. Het invette van de vorm is niet nodig. Begin in de vorm met het combineren van de natte ingrediënten. Klop dit met een vork of garde glad. Voeg dan de droge ingrediënten hierbij en spatel alles samen tot een glad beslag. Het is nog vrij vloeibaar. Maak je hier geen zorgen om. Het bakken zorgt ervoor dat de havermout opzwelt en het vocht opneemt.

Mixen klaar bakken maar

Zet de vorm daarna in de oven op 175 graden voor ongeveer veertig minuten. Elke oven is anders, houdt dus rekening met de baktijd. Verwijder de gebakken haverbrownie uit de oven en laat deze afkoelen in de vorm. Snijd hem dan aan en pak je geniet momentje 😉 Een week goed in de koelkast en goed verpakt tot wel een maand te bewaren in de vriezer.