Jeejtje he! Wat schijnt de zon deze dagen volop, wij kunnen er ook genoeg van krijgen. Maar goede verfrissing is wel zo aardig. Deze wortelsmoothie was erg genieten. vol met vitamine C en fris door het gebruik van gember en citroen. Zo alles in de blender en klaar is kees. Ik ben hem nu volledig aan het maken want het warme weer houd zeker nog even aan.

wortelsmoothie

Het maken van deze smoothie is natuurlijk simpel. Je heb enkel een goede blender nodig die alles fijn krijgt. Want harde stukken in je smoothie is niet zo fijn. De smaken in deze wortelsmoothie versterken elkaar enorm. Aangezien wortel een vrij milde en zoete groentesoort is kun je er dus heerlijk mee bakken en deze verwerken in zoete drankjes en hapjes.

Ingrediënten:

Goed voor twee smoothie glazen

Schenk het water als eerste in je blenderkop. Je wilt altijd eerst het vocht toevoegen voor je andere ingrediënten toevoegt aan je smoothie. Zo draait alles veel makkelijker en kan de blender zijn werk goed uitvoeren. Was de wortels en schil deze. Voeg deze dan in stukken gesneden toe aan je blender. Schil ook de gember en snijd deze eveneens in stukjes.

Je kunt ervoor kiezen om de halve citroen volledig toe te voegen aan je smoothie. Dit doe ik namelijk wel altijd. En ik vind het ontzettend lekker. Vind je dit niet zo’n tof idee. Rasp dan de schil en voeg de rasp toe aan je smoothie. Vers de halve citroen ook uit in je blenderkop. Voeg als laatst de diepvries ananas toe en sluit de blender af. Draai tot je een smoothie consistentie hebt.

Beentjes omhoog en genieten maar! Deel je zomerfoto met smoothie in de hand met mij! Gebruik de hashtag #minasmoothietime

Wortelsmoothie

Detox wortelsmoothie
Prep Time10 minutes
Cook Time5 minutes
Total Time15 minutes
Course: Breakfast, Dessert, Drinks, Snack
Cuisine: European
Keyword: citroen, detox, detoxrecepten, smoothie, wortelsap
Servings: 2
Calories: 120kcal
Author: lifewithmina
Cost: €4

Equipment

  • Blender
  • Mesje

Ingredients

  • 100 gram Wortel
  • 100 ml Water Bruisend
  • 20 gram Gember
  • 1/2 Citroen
  • 250 gram Ananas Diepvries doosje

Instructions

  • Schenk het water als eerste in je blenderkop. Je wilt altijd eerst het vocht toevoegen voor je andere ingrediënten toevoegt aan je smoothie. Zo draait alles veel makkelijker en kan de blender zijn werk goed uitvoeren. Was de wortels en schil deze. Voeg deze dan in stukken gesneden toe aan je blender. Schil ook de gember en snijd deze eveneens in stukjes.
  • Je kunt ervoor kiezen om de halve citroen volledig toe te voegen aan je smoothie. Dit doe ik namelijk wel altijd. En ik vind het ontzettend lekker. Vind je dit niet zo’n tof idee. Rasp dan de schil en voeg de rasp toe aan je smoothie. Vers de halve citroen ook uit in je blenderkop. Voeg als laatst de diepvries ananas toe en sluit de blender af. Draai tot je een smoothie consistentie hebt.