Açai Bowl

Açai bowl wie kent dat niet? Je ziet het op social media over wel verschijnen. In de vorm van een smoothie of een smoothiebowl. Een dikkere massa die haast ijsachtig is. Een paars lila goedje dat niet meer weg te denken is onder de food fluencers van deze tijd. Maar wat is het eigenlijk? Açai.

Açai spreek je uit als assa-ie. Açai is een bes soort die groeit aan de oevers van het amazone gebied Zuid- Amerika. Açai is in Nederland te verkrijgen in poeder, pulp of sap vorm. De verse bes bederft snel en kan dus niet vers gedistribueerd worden naar het buitenland. Van nature gevat de Açaibes veel vitamine en mineralen. Açai is een echte immuunsysteem booster door de antioxidanten. Een echte superfood dus!

Maar nu even naar het recept! Deze heerlijke Açai bowl! Makkelijk en erg smaakvol. Deze bowl is gemaakt met Açai die als pulp ingevroren is. Dat maakt het makkelijk omdat deze dan gelijk in de blender kan. Een poeder variant is ook prima maar vraagt wel dat je aan de mix iets meer banaan toevoegt.

Ingrediënten:

Simpeler kan haast niet! Zet de blender op je keukenblad en maak hem gereed voor gebruik. Giet de amandelmelk in je blender. Haal alles uit de vriezer en voeg dit toe aan de melk. Zet de blender aan en laat hem draaien tot je een ijsachtige massa hebt. Schep dit uit je blender en serveer de Açai in een kom of mooie coconut bowl zoals ik heb gedaan. Voeg aan je Açai bowl toppings toe die jij lekker vind. Ik kies vaak voor vers fruit. Kokosrasp of granola.

Ga jij ook een prachtige Açai bowl maken? Laat je mij dan weten wat je ervan vond? Yummy vind ik ze. Een echt weekend ontbijtje in de lente, zomer. Verfrissend en goed voor je. Daar houd ik van.