Spelt Chia pap

Heerlijk romig en ontzettend vezelrijk! Dit spelt chia pap recept is een must try, net zo lekker als mijn basis pap recept maar dan even meer 😉 Ik ben dol op chia zaden. Ze zijn een bron van vezels en zijn daarom super goed voor de spijsvertering. Een super super super food! Ik eet daarom ook met regelmaat een chia pudding. Het zit door mijn huisgemaakte granola heen en ik voeg het ook graag toe aan m’n ochtend kwarkje. Een lekkere bite en vrij neutraal in smaak.

Bij dit papje kun je natuurlijk ook wat havermout toevoegen. Ook dat doe ik graag. Maar om even de nadruk te leggen bij spelt en chia zaden heb ik er dit keer voor gekozen dat niet te doen. Chia zaden en pure (voorgekookte) spelt zijn nu even de essentie.

Net zoals mijn basis pap recept is er voor dit recept weinig voorbereiding en prep nodig. Wel vergt het koken van de spelt meer tijd dan het koken van havermout. Het is stugger van aard. Zorg dus dat je de tijd hebt om op je ontbijt, lunch of snack te wachten.

Ingrediënten:

  • 150 gram spelt
  • 1 theelepel koek en speculaaskruiden
  • 1 handje krenten of cranberry’s
  • 2 eetlepels chia zaden
  • 300 ml water of (plantaardige) melk
  • 1 theelepel gemalen anijs

Voeg alle ingrediënten samen in een steelpan en kook dit al roerend op laag vuur. Licht pruttelen is prima zolang je het maar in de gaten houd! Het brand namelijk gauw aan en dat zou erg zonde zijn. Tijdens het kookproces zwelt het spelt op en worden de chia zaden vochtig. Ook wordt de consistentie een soort van gelei wat zich heerlijk mengt met de rest van de ingrediënten.

Top deze heerlijke spelt chia pap met vers rood fruit. Licht zuur complimenteert het gerecht enorm, vind ik 🙂 Wat granola, het liefst huisgemaakt natuurlijk is ook een heerlijke toevoeging. Klik voor dat recept hier.

Als je besluit dit uit te proberen en verliefd op te worden zoals ik hihi, laat je dan een berichtje achter van wat je vond? Dat vind ik erg leuk om te lezen!