Huisgemaakte granola

Huisgemaakte (vegan 😉 ) granola! Wat is er nu fijner dan te weten wat je eet? Ik koop ook zeker wel eens een granola uit de supermarkt. Maar jeemine wat moet ik dan de verpakking doorlezen en volledig inspecteren wil ik niet stiekeme suikers ontdekken. En ik zal je vertellen die schuilen onder allerlei namen! Met deze reden maak ik graag en zo vaak als kan mijn eigen granola. Waarbij ik precies weet wat ik eet. Dat is toch wel erg geruststellend.

Deze granola bevat lekker veel noten en zaden. Een mixje van alles waar ik ontzettend blij van word. Ideaal voor over je yoghurt of kwark bij het ontbijt. Maar ook zeker niet verkeerd om op te snacken! Er zijn veel granola recepten die toch om suiker vragen of boter toevoegen aan het bakproces. Persoonlijk vind ik dit totaal onnodig en is puur natuur the way to go 🙂

Let’s get to business. Noten en zaden bevatten veel gezonde vetten. En zaden zijn over het algemeen goed voor de stoelgang. Zo’n granola mix houd je lang vol en verzadigd. Een prima tussendoortje of een begin van je drukke dag. Deze huisgemaakte granola mix bevat daarnaast gedroogde vruchten, cranberry’s en rozijnen. Van nature heerlijk zoet, daar is dan weinig aan toe te voegen!

Ingrediënten:

Mix alles bij elkaar in een grote kom en schep dit om met een lepel of spatel. Leg het bakpapier op de bakplaat en verspreid de soon to be huisgemaakte granola op het papier. Zet de plaat in de oven op 160 graden. Schep dit om het kwartier even om zodat alle stukjes verwarmd worden. Zet de oven uit wanneer de granola licht zijn geur afgeeft en knapperig is.

Huisgemaakte granola van Mina

Wanneer deze volledig is afgekoeld kun je de granola in een pot bewaren tot wel twee weken! Je krijgt hier ZO geen spijt van! En waarschijnlijk haalt de granola het einde van de week niet eens hihi.

Ga jij dit uitproberen? Zodra je dit geproefd hebt wil je die winkel granola never nooit meer! En als je nou wel in de winkel koopt. Kijk dan goed naar de verborgen (onnodige) suikers.

Vergeet niet deze granola is VEGAN! Tag je mij op instagram als je lekker hebt gebakken? @lifewithmina_com Kijk ook eens bij Jacky Nobels voor een heerlijk granolabrood recept!