Koolhydraat arm eten was vooral in het begin van mijn afval journey erg belangrijk. Ik heb van nature een zwak voor deegwaren en koolhydraat -rijke producten zoals koekjes en cakejes. Lastig wanneer je wilt afvallen en daar dus eigenlijk geen ruimte voor is. Of weinig ruimte voor is. Ik ontdekte al gauw de producten van Atkins Nederland en kocht deze vaak als maaltijdvervangers. Met name de repen en deze koolhydraat arme wraps. Die in dit recept dan ook worden gebruikt.

Nu ik al jaren op mijn streefgewicht ben eet ik deze wraps nog altijd. Nog altijd vind ik ze super lekker en geniet ik hier oprecht van. En let ik daarnaast hierbij ook op mijn gewicht. Ik eet nu vooral op gevoel en heb hier ook over geschreven op de blog. Klik voor dat artikel hier.

koolhydraat arme wraps

Ingrediënten:

Genoeg om 3 of 4 wraps te vullen

  • 400 gram zoete aardappel (medium size)
  • 2 rode uien
  • 1 etl suikervervanger kristalvorm
  • 2 tlp bakvet (kokosolie of olijfolie)
  • 1 etl Spiceblends Vega van Verstegen
  • 100 ml water (één glas vol)
  • 2 eetlepels kwark
  • 1 tlp knoflookpoeder
  • 1/2 tlp peper
  • 2 wortels

Schil de wortel en zoete aardappel en snijd deze in kleine blokjes. Pel en snijd de rode uien in ringen of halve maanvormen. Verwarm je bakolie in een koekenpan en voeg hier de ui aan toe. Fruit dit samen op laag vuur. Zorg dat je hier bij blijft omdat de uien best snel aan kunnen branden. Voeg je stevia suiker bij de gebakken ui. Heb je dit niet in huis dan kun je het weglaten. De uien zijn ook dan wel gekarameliseerd maar niet zoet. Evengoed erg lekker hoor 🙂

Schep de ui uit de pan en zet dit even apart in een kom. Verwarm opnieuw de pan, eventueel met nog wat bakolie en doe hier de zoete aardappel en wortelblokjes bij. Bak deze rustig. Schep af en toe om. Voeg het water en de Spiceblends Vega toe en laat rustig doorbakken op medium hitte. Deze zoete aardappel wraps kun je ook pittig maken. Voeg dan nog een halve theelepel chilipeper toe!

Almost ready

Voeg de gekaramelisserde ui toe op het moment dat al het water uit de koekenpan verdampt is. Roer samen en zet het vuur dan uit.

En de saus dan?

Voeg de knoflookpoeder en peper toe aan de kwark en roer dit met een theelepel om. Let de zoete aardappel wraps klaar en vul deze met de groente. Voeg bij elke wraps een theelepel saus toe en eventueel nog wat sla (rucola bijvoorbeeld).

Dit was zo ontzettend lekker! En zeker voor herhaling vatbaar. Ben jij ook opzoek naar recepten die laag in calorieën zijn en je op gewicht houden of helpen afvallen? Dan is dit een hele goeie. Kijk ook verder op mijn blog voor meer gelijke recepten zoals deze. Tag mij op instagram @lifewithmina_com