Deze chocolate chip ontstond op een avond. Ik had een ontzettende trek en moest wat hebben. Iets om mijn zoete trek te stillen. Het was niet laat. Net dat moment zo na het avondeten. Je herkent het wellicht wel.

Dit koekjesrecept maakt drie koeken. Je kunt het recept natuurlijk verdubbelen of drie/viervoudige als je meer koeken wilt. Het is een kort en snel recept. Ik ga je dus zeker niet vermoeien met lastig te verkrijgen ingrediënten of uren moeten wachten. Let’s bake this!

Ingrediënten:

Voor drie koeken

Een goede chocolate chip koek stilt mijn trek zeker wel. Ik ben een echte zoetekauw. Dol op wat lekkers na het avondeten. Vaak ga ik voor fruit maar zo’n koek is zeker niet slecht.

Combineer en bak de chocolate chip

Combineer alle ingrediënten samen in een mengkom. Kneed met je hand of gebruik een houtenlepel om alles samen te laten komen. Maak met je hand drie ballen van het deeg. Pak een bakplaat erbij en beleg deze met bakpapier. Druk de koeken aan op het bakpapier. Leg eventueel op elk koek een blokje chocolade. Bak deze koeken op 200 graden voor 15 minuten. Nadat de koeken uit de oven zijn en lichtelijk zijn afgekoeld kun je er nog wat grof zeezout op doen. Ik kies altijd voor Maldon zeezout. Ben er dol op.