In samenwerking met Perrysport zal ik de komende maanden een aantal leuke pre- en postworkout gerechten maken. Maaltijden waar ik zelf fan van ben en die ik regelmatig voor- of na mijn training nuttig. Ook wel eens op pad en dat je je bedenkt wat kan ik vanuit huis nu meenemen? Iets waar je geen bestek voor nodig hebt en geen koeling nodig heeft? Een koekje is altijd een goed idee. Deze ei vrije muesli koeken zitten bomvol vezels en zijn rijk aan proteïne. Goed voor een dagje wandelen of een uitje met het gezin.

Ingrediënten:

Met dit beslag maak je 13 tot 15 koeken

Dit recept vraagt niet veel van je tijd. Je kunt het een dag van te voren maken en buiten de koelkast tot vier dagen in een afgesloten bak goed bewaren. Ideaal voor een middagje weg of gewoon zo voor en na het sporten als snack. Ik koos ervoor om deze koeken ei vrij te houden omdat ik regelmatig de vraag krijg of het ook zonder dierlijke eiwitten kan. Door gebruik van de plantaardige eiwitbron heb je toch de eiwitten die je nodig hebt voor een verzadigd gevoel en een goed herstel van een lange wandeling.

Smelt eerst de boter

Begin met het smelten van de boter in een steelpannetje. Ik heb voor dit recept plantaardige boter gebruikt van Flora Plant. Wanneer dit gesmolten is kunnen de eetlepels dadelsiroop erbij. Roer dit met een houten lepel door. Haal vervolgens het pannetje van het vuur. Combineer in een mengkom de havermeel, muesli, suikervervanger, specerijen en plantaardige eiwitpoeder. Gebruik je dit liever niet? Dan kun je dit ook weglaten. Ik heb aan het geheel ook nog wat rozijnen toegevoegd omdat ik groot fan ben. Wil je dit niet dan kunnen deze ook wegblijven. Maak in dit gebruik van een niet vloeibare suikervervanger. Bijvoorbeeld de suikers van Green Sweet Stevia.

Giet je boter en dadelsiroop mengsel bij je droge ingrediënten. Roer dan met de houten lepel door je ei vrije muesli koeken beslag. Kneed vervolgens met je handen balletjes van het koekenbeslag. Goed in je handen aandrukken is van belang zodat ze in de oven niet uit elkaar vallen. Druk dit nogmaals goed aan op een bakplaat belegd met bakpapier.

Bak de koeken daarna op 175 graden voor 20 tot 25 minuten goudbruin. Laat volledig afkoelen voordat je deze eet of verpakt om mee te nemen. Ze zijn net uit de oven nog kruimig. Laat ze daarom eerst stijven.