Goud noemt mijn vader het ook wel. De dadel. Tijdens het opgroeien onmisbaar geweest. Het eten van dadels was en is bij ons nog altijd onderdeel van het dagelijkse leven. Van generatie op generatie wordt de liefde voor de dadel doorgegeven. In deze blogpost; eet eens een dadel schrijf ik over de voordelen van het eten ervan en waarom jij net zo van dadels kunt gaan genieten als ik al doe! Je kunt er namelijk alle kanten mee op. Zoet, hartig, salty you name it. Je leest het hier.

Dadels

De dadel als onderdeel van een gezonde levensstijl

Dadels zijn van nature ontzettend zoet. Rijk aan vitamines en mineralen. De suikers in dadels zijn een cadeautje van de natuur en dus ontzettend fijn om te verwerken in allerlei zoete gerechten. Waardoor ze als suiker vervangers in te zetten zijn. Dadels kunnen als tussendoortje ook voor kinderen heerlijk zijn. Een organische oplossing voor de zoete trek.

Dadels tijdens de Ramadan

Dadels worden tijdens de heilige maand Ramadan genuttigd door moslims die vasten van zonsopgang tot zonsondergang. De profeet Mohammed (vzmh) zou gezegd hebben ‘een huis zonder dadels is een huis waar armoede heerst’ hier zou mee zijn bedoeld dat er een armoede is in voedingsstoffen en dat de dadel in het leven van een mens onmisbaar blijft. Moslims verbreken het vasten met melk en dadels omdat de profeet Mohammed (vzmh) dit ook deed. De dadel zou voldoende voedingsstoffen bevatten om de gehele dag op te kunnen teren. Een bron van vitamine en mineralen om je de hele dag verzadiging te houden. Bron hier.

3 weetjes over de Dadel

Uit onderzoek is gebleken dat dadels een positief effect op de zwangerschap hebben. Het blijkt dat wanneer vrouwen in de periode vóór de bevalling dadels nuttige zij meer kans hebben op een natuurlijke bevalling en dat de bevalling vaak korter duurt. Op de website van Yogi & Yousef vind je hier een uitgebreide blogpost over.

Dadels zijn goed voor je hersenfuncties. Het blijkt uit onderzoek dat het eten van dadels op een regelmatige basis de kans verkleint op hersenziektes zoals Alzheimer. Bron: hier.

Dadels zijn een natuurlijke suikervervanger omdat zij veel minder fruitsuikers bevatten dan witte suiker van de suikerbiet. De dadel zorgt dat er geen hoge pieken op de suikerspiegel in je lichaam ontstaan zoals dit wel gebeurd bij witte suiker. Personen met diabetes kunnen de dadel vaak goed verdragen. Het blijven ‘suikers’ dus zoals elk voedingsmiddel is overconsumptie niet zo gezond. Bron: hier.

Ramadan 2020

Yogi & Yousef dadels

Ik eet dus regelmatig dit Arabische goud. Mijn favoriete twee soorten dadels zijn Medjoul en Sukkary. Op de blog van Yogi & Yousef hebben zij een leuke post om deze twee dadels te vergelijken. Klik daarvoor hier.

Yogi & Yousef specialiseren zich in de Sukkary dadel. Een dadel met een zachte structuur en een caramelachtige smaak. Heerlijk zoet en ideaal om mee te bakken. Deze dadel komt uit Saudi- Arabië en wordt door Yogi & Yousef direct van de boom naar de klant gebracht. Geen andere ingrediënten komen eraan te pas. Puur natuur.

Bakken met dadels

Dadels hebben zich ontzettend bewezen. Hun kracht is het brengen van een overheerlijke rijke smaak aan je gebak. Met dadels kun je namelijk van alles maken! Koekjes, cakes en repen. In samenwerking met Yogi & Yousef mag ik deze Ramadan 2020 twee recepten ontwikkelen voor jullie. De eerste vind je hier. Een sticky date cake met gekarameliseerde pecannoten.

Korting op de Yogi & Yousef webshop!

Eet eens een dadel als snack, in een taartje of maak er lekkere powerrepen van. Met de code DATEWITHMINA krijg je 10% korting op je bestelling bij Yogi & Yousef.