Dit is een van de meest lastige dingen gebleken voor mij als beginner. Het vinden van mooie foodphotography achtergronden. Een achtergrond waarbij je niet bang hoeft te zijn dat je de vlekken er niet meer uit krijgt of hij blauw uitvalt op de foto. (wat snel gebeuren kan als de ondertoon blauwachtig is) Je wilt vaak niet de hoofdprijs betalen maar vraagt wel een degelijke kwaliteit… In deze blogpost en andere blogpost binnen de foodphotography series die ik voor lifewithmina aan het schrijven ben, vertel ik je welke achtergrond ik nu gebruik en waar ik destijds mee begonnen ben. En voor de echte lezers onder ons heb ik nog een mooie kortingscode aan het eind! Owyeh!

Zelf aan de slag

De rechter foto is een van mijn eerste food foto ever. Deze heerlijke bounty bars plaatste ik op een zelfgemaakte achtergrond. Ik kocht bij de Gamma MDF platen. Bij de Action scoorde ik acrylverf en kwasten. En op een lekkere lentemiddag zat ik in de tuin op de picknicktafel te verven. DIT WAS ZO LEUK! Ik kon zelf bepalen hoe licht en gedetailleerd de achtergrond werd en nadat één kant droog was kon ik de andere kant, als ik wilde, een geheel andere kleur geven. Ik vond dit super tof. En heb lang van deze achtergronden genoten. Het punt was enkel. Waar laat je deze enorme platen? Niet zo handig in je kleine zolderkamer bij pap en mam. Wel een nadeel vond ik.

Over seas

Op een gegeven moment heb ik de MDF platen weg gedaan. Helaas kon ik deze niet kwijt in mijn slaapkamer en werd mij moeder ook niet blij dat ze steeds in de weg stonden. Spijtig heb ik deze weggegooid en ben ik online gaan zoeken naar een alternatief.

Behold! Aliexpress. Ik zocht naar foodphotography achtergronden of achtergronden fotografie. Iets dergelijks bracht mij precies waar ik wilde zijn. Voor maar een paar euro kocht ik daar meerdere fotoachtergronden van het materiaal PVC. Het koste bijna niets dus maakte ik mij ook geen zorgen. Het kwam zo’n drie weken na bestelling bij mij aan. En ik moet eerlijk zeggen blij verrast te zijn. De achtergronden waren strak opgerold in een koker en zagen eruit zoals afgebeeld op de foto. Prima! Klik hier voor de link naar Aliexpress om te zien welke achtergronden ik besteld heb.

Omdat ze zo strak op hun rolletje zaten kreeg ik ze alleen lastig glad waardoor ik de hoeken steeds verzwaren moest met een kandelaar of stapel boeken. Dat vond en vind ik nog steeds erg jammer. Ik heb meerdere keren geprobeerd de achtergronden plat te krijgen. Maar dit wil helemaal niet lukken. Een ander minpuntje vond ik de grote. Op Aliexpress kun je maar een enkele maat bestellen 60×90 centimeter. Niet bij alle verkopers overigens, maar nou net wel bij de stijlen die ik graag wilde hebben. Let hier dus goed bij op voor je tot bestellen over gaat.

Ondanks dit gebruik ik de achtergronden nog altijd met veel plezier. Ze zijn makkelijk schoon te maken en door hun grote makkelijk mee te nemen onderweg. De kwaliteit is oké.. maar ja dat betaal je immers voor 😉

Fotoachtergronden.nl

Nog maar kort geleden stuiten ik op een Nederlands bedrijf wat achtergronden maakt voor fotografen. De website heeft een breed assortiment en geeft veel mogelijkheden. Je kunt zo de afmetingen kiezen die je zelf wilt en mocht de achtergrond en stijl die je wilt er niet bij staan. Dan kun je zelf een stijl aanleveren in de shop. Zo ontvang je precies wat je hebben wilt. Ik wil niet anders meer! Meer lezen over het bedrijf en de achtergronden die ik besteld heb? Klik hier voor die blogpost.

Als je op instagram @lifewithmina deze foodphotography achtergronden bij mij al voorbij hebt zien komen. En je nu graag er zelf eentje bestellen wilt. Kun je met de code MINA5 5% korting ontvangen op je bestellen! Op de website van www.fotoachtergronden.nl.