Roze koeken! Wie is er niet opgegroeid met deze koek? Het lijkt voor mij alsof deze koek vroegerrrrr veel populairder was dan nu? Of ligt dit aan mij. Weet ik eigenlijk niet. Misschien at ik ze vroeger gewoon veel vaker. En nu.. eigenlijk niet xD! Ik maak ze namelijk liever zelf. Dus hierbij een betere en huisgemaakte versie.

Je hebt voor deze roze koeken de Ruby chocolade nodig van de notenshop. Het zijn chocoladedruppels die je kunt omsmelten. Handig dus. De rest van de ingrediënten kun je ook bij de Notenshop kopen. Of heb je wellicht al in huis.

Ingrediënten:

De kuipjes

  • 200 gram ontpitte dadels
  • 150 gram ongezouten pinda’s
  • 1 theelepel kaneel
  • 100 gram aardbeien jam (suikervrij!)

De kuipjes

Begin met het maken van de kuipjes. Zorg dat je de dadels van te voren hebt laten wellen in warm water. Ontpit hiervoor de dadels en doe ze samen in een kom. Giet hier heet water over heen en laat dit 10 minuten staan. Verwijder het water en voeg de dadels dan toe aan een keukenmachine blender of blenderkop van de staafmixer.

Voeg alle ingrediënten van de bodem samen in een keukenmachine en proces dit tot een kneedbaar deeg. Druk het notenmengsel in de kuipjes en maak van elke vorm een soort van kommetje. Dat is waar de jam in kan.

Vullen maar

Lepel de jam in de kuipjes. Er past ongeveer een theelepel jam in elk kuipje. Het is ook afhankelijk van de dikte van je kuipjes hoeveel je er precies hebt. Ik maakte met dit beslag acht roze koeken. Verwarm de Ruby chocolade in de magnetron voor 1 minuut tot vloeibaar. Je kunt dit ook au bain marie doen als je niet over een magnetron beschikt. Maak gebruik van een theelepel om de kuipjes af te sluiten met de Ruby chocolade. Zet de vorm in de koelkast, zo kan de chocolade stollen. Even een 10 á 15 minuten. Langer is altijd wenselijk.

Veel maar dan ook echt veel te lekker dan die van de supermarkt. Tolk you so! Maak je ze ook? Vergeet mij niet te taggen in je lekkere hapjes @lifewithmina_com