Framboos yoghurt gebakje

Yummy! Een licht gebakje met een van mijn favoriete vruchten. Heerlijke frambozen. Dit framboos yoghurt gebakje is zo gemaakt en ziet er feestelijk uit. Het is dus ook ontzettend leuk om deze te maken voor een feestje of samen met je kids. Tussendoor kunnen ze af en toe snoepen van het fruit en de kruimels uit de mengkom oppeuzelen. En om eerlijk te zijn kan ik dat best goed zelf 😉 kindjes of geen kindjes hihi.

Frambozen yoghurt gebakje

Frambozen horen bij de bessenfamilie, bramen en bosbessen horen hier ook bij. Ik ben dol op zachte vruchten omdat ze gemakkelijk en heerlijk te verwerken zijn in gebak. Ook zijn ze een plezier voor het oog. Frambozen zijn er in veel verschillende soorten. Je kunt de verschillende soorten vaak herkennen door de kleur ervan. Donker of licht rood, specifiek van smaak. Voor dit recept heb ik een Nederlandse framboos gekozen, heerlijk vers van de fruitkraam op de markt.

Verzamel het volgende om aan de slag te gaan.

Ingrediënten:

Frambozen yoghurt gebakje

Begin met het fijn malen van de gedroogde frambozen. Voeg hier tijdens het malen de havermeel aan toe. Mix dit met elkaar. Voeg hier de dadelstroop aan toe en zorg ervoor dat dit samen komt met een spatel. Als dit te plakkerig is kan je eventueel nog wat havermeel toevoegen. Het moet een licht kneedbaar deegje worden. Leg het velletje bakpapier in de bakvorm en druk het gemaakte deeg hierin plat. Maak een even verdeling van het deeg. Mix dan de dadels met de weetabix of gekozen Maria biscuitjes tot een volgend deegje. Druk ook dit na het malen ervan plat op de plak die je al eerder gevormd hebt.

Een laagje room als bedje voor de frambozen

Zet de bakvorm in de tussentijd weg in de koelkast. Nu kun je de yoghurt laag klaarmaken. Mix je suikervervanger met de yoghurt. Haal de bakvorm uit de oven en haal de ‘cake’ uit de vorm. Plaats deze op een snijplank of groot bord. Bestrijd de bovenkant met de yoghurt en voeg hier als decoratie en natuurlijk voor de smaak wat frambozen aan toe. Je bent nu klaar om de plak in stukken te snijden en te genieten! 😀

Om het zelfde effect te krijgen als die van mij, kun je vóór dat je het taartje versiert met frambozen deze eerst snijden en 1x opstapelen.

Als je dit gebakje maakt en plaatst op instagram, vergeet je mij dan niet te taggen? @minafitnow