Delicious date cake

Dadels zijn haast onderdeel van mijn roots. Het zoete gedroogde vruchtje is een waar suiker bommetje waar je eindeloos mee variëren kunt. Ik bak er daarom regelmatig en graag mee. Door de zoete smaak en de zachte structuur is het ideaal om suikervrij (vrij van toegevoegde suikers) mee te bakken. En deze cake, gemaakt van minder dan 10 ingrediënten is een must in je repertoire. Ik ben dol op bak recepten die weinig van mijn tijd vragen. In deze drukke tijden heeft niemand de ruimte om uren lang te mengen en te wachten op een plakje cake. En gelukkig hoeft dat bij de meeste van mijn recepten ook zeker niet. All you got to do is mix and bake. En before you know it, you got yourself a delicious date CAKE! 🙂 rijmt ook nog hé.

Delicious date cake

Dadels, niet iedereen is even goed bekend met het bruin gouden bolletje. Er zijn ontzettend veel soorten. En ieder hebben ze een andere oorsprong en verhaal. De ene is goed om mee te bakken en de ander is vooral lekker bij een kopje verse echte muntthee. Bij het kopen van dadels; Let je ook goed op dat je niet een gezoete versie hebt? Soms wil je ze nog wel eens vinden met een laagje suiker erover heen gestreken. Dit is absoluut absurd en niet nodig. Toch wordt dit nog wel eens gedaan door fabrikanten. Koop dus enkel de dadel, zonder laagje plaksuiker. Voor dit gerecht ben ik gegaan voor één van de grootste dadels die je maar kunt vinden. De Medjoul dadel. Wat heb je nog meer nodig voor deze delicious date cake?

Ingrediënten:

  • 5 medjoul dadels voor het beslag
  • 2 medjoul dadels voor garnering
  • 2 eieren
  • 1 theelepel koekkruiden
  • 4 eetlepels vanille proteïne poeder
  • 125 gram havermeel
  • 100 ml Almond Breeze amandelmelk
Een plakje dadelcake

Wil je in dit recept de eiwitpoeder liever vervangen met iets anders? Maak dan gebruik van één theelepel van een suikervervanger en vul de rest aan met meer havermeel.

Begin met het wellen van de dadels in warm water. Vergeet niet twee dadels apart te houden voor garnering! Verwijder de dadels uit het water en prak deze nog wat fijn in een meng kom met bijvoorbeeld een vork. Voeg hier twee eieren aan toe, de melk en de koekkruiden. Meng dit goed door elkaar voordat je de rest van de droge ingrediënten gaat toevoegen. Voeg aan de natte ingrediënten de droge toe en meng dit met een spatel door.

Vet een bakvorm in en giet de mix daar in. snijd de twee dadels die je apart gehouden hebt in stukjes en versier hiermee de cake nog voor hij de oven in gaat. Nu is het baktijd yihoe! Zet deze dadelcake voor 50 minuten in de oven op 170 graden. Houd de delicious date cake in de gaten zodat hij ook delicious word. Goudbruin? en gaar van binnen? Dan is hij klaar!

Maak je deze heerlijke cake? En deel je deze op instagram? Gebruik dan de hashtag #minafitnow en vergeet mij dan niet te taggen @minafitnow