Kruidnoten

Is het nou kruidnoten of pepernoten? Ben er nog steeds niet uit. Ik zeg voor het gemak maar kruidnoten en deel hierbij een simpel en lekker receptje wat ook perfect te maken is samen met kinderen. Het is een receptje wat echt recht toe recht aan is. Alles in een kom en mengen. Rusten. En vormen.

Ingrediënten:

  • 150 gram roomboter ongezout
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 etl koek en speculaas kruiden
  • 125 gram bruine basterd suiker of 100 gram Green sweet stevia Brown
  • Snufje zout
  • 50 ml melk

Weeg al je ingrediënten af. De boter hoeft niet van te voren uit de koelkast gehaald te worden. Deze moet koud verwerkt worden in het deeg. Snijd de boter wel in kleine blokjes. Doe de blokjes boter in een brede kom en voeg hier de suiker aan toe. Kneed dit samen of gebruik een handmixer om de ingrediënten te combineren. Doe hier vervolgens de koekkruiden bij. Zeef daarna de bakmeel in de mix en doe hier ook de melk bij. Voeg wat zout toe en kneed alles tot een soepel deeg.

Even rusten

Vorm van het deeg een plak en verpak in vershoudfolie. Plaats in de koelkast voor 30 minuten. De boter krijgt de kans om iets op te stijven. Verwarm in deze tussenliggende tijd de oven voor op 170 graden.

Verwijder het kruidnootjes deeg uit de koelkast en verdeel in vier gelijken delen. Zo is het overzichtelijker. Beleg een bakplaat met bakpapier.

Begin met stukjes deeg tussen je handen te rollen tot kleine bolletjes. Plaats delen op de bakplaat. Herhaal dit tot de bakplaat vol is. Met de achterkant van een theelepel kun je de kruidnoten nog licht aandrukken om ze meer de vorm van traditionele kruidnoten te geven.

Bak de kruidnoten 15 minuten op 170 graden. Verwijder ze dan uit de oven en laat volledig afkoelen voor je ervan eet of ze verpakt.