Een smaakvolle rijstsalade

Ik ging vandaag aan de slag met de gestoomde rijst van Tilda. De smaak Lime & Coriander om precies te zijn. Deze gestoomde rijst is een ware uitkomst. Het is gemakkelijk en vlug klaar te maken. Wat fijn is wanneer je niet altijd de tijd hebt om uitgebreid te koken op een doordeweekse dag. Ik was blij verrast door de smaak van deze Tilda rijst! Je ruikt en proeft de limoene ontzettend goed. Daarnaast zijn de stukjes koriander niet overheersend. Vandaag maakte ik daarom een mediterrane salade met deze variatie. Een beetje geïnspireerd op de Griekse keuken. Met stukjes olijf, vegan fetakaas en geroosterde avocado. Ook dit recept is dus volledig plantaardig!

Gestoomd en smaakvol

Ik had niet eerder met voor gestoomde rijst een gerecht gemaakt. Het was voor mij dus erg nieuw en daarom was ik erg benieuwd wat ik ervan zou vinden. Juist omdat ik enkel gewerkt heb met rijst die je zelf nog moet koken. De Lime & Coriander rijst van Tilda hoef je enkel 2 minuten in de magnetron op te warmen op 800 W of 3 minuten in een pan. Alle smaak is er al aan toegevoegd, dus ook hier hoef je je geen zorgen om te maken! Deze mediterrane salade met Tilda Lime & Coriander is verrijkt met frisse groente en romige plantaardige feta. Het is een perfect bijgerecht voor de lunch of eventueel als avondmaal. Als je het mij vraagt is Tilda rijst de perfecte basis voor smaakvolle en aromatische gerechten waarbij het water je in de mond loopt. Zo zie je dat ook bij dit overheerlijke (bij) gerecht.

Ingrediënten:

Hoe maak je deze mediterrane salade?

Snijd eerst de avocado door de helft en gebruik 1 helft om te grillen. Maak hiervoor gebruik van een grillpan. Vet een grillpan in met wat zonnebloem olie. Snijd de avocado in stukjes/plakjes en plaats deze in de pan. Zet het vuur op medium hitte en rooster de avocado 2 minuten per kant tot je van die prachtige grilllijntjes ziet.

Snijd dan de komkommer in dunne plakjes en zet deze even opzij. Giet de olijven af en halveer deze. Snijd ook de vegan feta in blokjes en zet deze dan ook even opzij. Nu kun je de Tilda rijst of bakken in de pan of opwarmen in de magnetron.

Plaats in een diepe salade kom een handje van de sla melange. Hierop komt de rijst en daarna de toevoegingen in deze mediterrane salade namelijk; gegrilde avocado, plakjes komkommer, stukjes feta en olijven.

Deze mediterrane salade met Tilda Lime & coriander rijst typeert zich in zijn gemak en gebalanceerde smaak. De rijst is in dit gerecht echt de hoofdrolspeler die op zichzelf al ontzettend smaakvol is. Voeg eventueel nog wat extra lime juice toe om de smaken nog beter tot hun recht te laten komen en geniet van deze salade!