Gedurende mijn zwangerschap ben ik veel vezelrijker gaan eten. Het is naast goed voor je stoelgang ook een hele goede bouwstof voor je lichaam. Vezels zijn ontzettend belangrijk en geven een lang verzadigd gevoel. Ik at over het algemeen al veel haver(pap) en nog hoor, zie mijn populaire recept hier daarvoor ;)! Maar tijdens de zwangerschap had ik veel meer behoefte aan kleine maaltijden en veel frequenter over de dag. Dus kleinere maaltijden en dan tot wel 6 of 7 keer op de dag. Met name in de laatste periode van mijn derde trimester. Deze vezelrijke balletjes zijn ontzettend makkelijk en lekker als snelle hap, tussendoor of wanneer ik behoefte had aan een snack maar niet een hele maaltijd wilde eten.

Deze balletjes zijn licht gezoet met agave siroop en hebben een amandelnoot smaak door het gebruik van amandelboter. De combinatie van noten in dit vezelrijke balletjes recept zorgt voor net genoeg crunch en smaakverschil door de thuis, licht gebrande noten.

Ingrediënten:

Je hoeft voor dit recept de medjoul dadels niet vooraf te wellen. Ook de rozijnen en cranberry’s hoef je vooraf niet zacht te maken. Dat helpt juist bij het houden van een bite. Wat je wel kunt doen (niet per se) is de noten kort branden in de oven. Voeg alle noten samen en strooi deze op een bakplaat belegd met bakpapier. Brand de noten op 180 graden voor ongeveer 8-10 minuten. Elke oven is anders! Houd ze dus goed in de gaten, schud de bakplaat tussentijds (of schep de noten om) zodat ze allemaal even geroosterd zijn. Voeg daarna alle ingrediënten samen in een keukenmachine. (ontpit de dadels, niet vergeten! 🙂 )

Doe hier dan ook de agave siroop en amandelboter bij. Ik voegde ongeveer 2 grote eetlepels toe van de amandelpasta. Meer of minder is aan jou. Wees hier vrij in. Je wilt een licht plakkerig eindresultaat zodat je er straks balletjes van kunt draaien.

Vezelrijk in kort tijd

Deze vezelrijke balletjes zijn echt in mum van tijd klaar. Dus voor de ongeduldige onder ons. Je hebt geen zeeën van tijd nodig! Trust me! Alle ingrediënten kun je trouwens vinden op de site van Koro! Sinds kort bestel ik bij hen mijn verse (biologische) noten en zaden en al het andere wat je nodig zou kunnen hebben bij je recepten. Vers en in grote verpakkingen en hoeveelheden te verkrijgen. Ideaal aangezien ik houd van een flinke voorraad zodat ik altijd kan bakken! Gezond eten wordt dan ook een stuk makkelijker.

KORO shop!

Ken jij de producten van Koro nog niet? Kijk dan gauw op de website. Ze hebben een breed assortiment van food en non food producten die ontzettend lekker, handig en mooi zijn. van noten en zaden tot wekpotten voor het opslaan van je ingrediënten. Wil je nou ook bestellen bij Koro? Dan kun je gebruik maken van de code MINA voor 5% korting op je bestelling. Wel zo handig en per direct beschikbaar 😀