Overnight chocolate chia oats


You guysss ik ben alweer een maand aan het werk. De tijd vliegt voorbij en ik droom van deze overnight chocolate chia oats! Een goed en lekker ontbijtje is essentieel en zeer welkom gebleken deze dagen. Ik heb ‘s ochtends namelijk totaal geen tijd. Naast het verzorgen van de kinderen, mezelf aankleden en klaarmaken blijft er weinig tijd over voor lu-ontbijt. Ontbijten doe ik dus vaak op kantoor of heel snel voor ik naar het werk ga. Het moet dus makkelijk zijn, niet knoeien en goed mee te nemen mocht ik de tijd niet hebben gehad om het thuis op te eten.

Na het succes van de chiapudding receptjes moest er ook gauw eentje volgen met heel veel chocolade en eiwit. Je wil natuurlijk dat met name het ontbijt je goed vol en verzadigd achterlaat zodat je je ochtend vol energie kunt doorgaan.

En ik zal je zeggen dit is mijn favoriet by farrr. Wat een smaak.. een toetje, een snackje maar we noemen het wel een ontbijt natuurlijk.

Ook dit ontbijtje kun je heel gemakkelijk vooruit maken en in de koelkast bewaren.

In dit recept heb ik gebruik gemaakt van eiwitpoeder van het merk Womensbest. Sinds kort mag ik mij trots ambassadeur noemen van dit toffe bedrijf. Ik maak in erg veel recepten gebruik van eiwitpoeder. En eigenlijk is deze meestal van Womensbest. Mocht je door dieet restricties geen eiwitpoeder mogen eten dan kun je deze in het recept weglaten.

Mag je dit wel? Dan zijn de smaken van Womensbest echt heel lekker! Daar verder in het recept meer over.

Voor één kopje overnight chocolate chia oats

  • 2 etl grove havervlokken
  • 1 etl chiazaden
  • 1 etl cacaopoeder
  • 15 gram (halve cup) chocolade eiwitpoeder (ik gebruikte de chocolate brownie van Womensbest)
  • Halve tlp vanille extract (optioneel)
  • 1 etl gepofte quinoa
  • 100 ml dierlijk of plantaardige melk (mijn keuze; Havermelk)
  • 2 etl kokosyoghurt (mijn keuze; Lidl)
  • Handje verse blauwe bessen
  • 2 blokjes pure chocolade + extra om gesmolten nog toe te voegen

Begin met het combineren van de havervlokken, chiazaden en poeders. Gebruik voor dit recept de grove havervlokken. Deze houden hun vorm beter vast en zijn in dit recept veel lekkerder vind ik. Voeg hier de vanille extract en havermelk aan toe. Roer dit samen met een theelepel.

Met de code ‘Mina’ krijg je korting op je bestelling bij Womensbest! In dit recept gebruikte ik de chocolate brownie smaak. Klik hier voor meer informatie.

Ik voeg in dit receptje ook wat gepofte quinoa toe voor een beetje bite. Dit kun je ook vervangen met muesli of wat gebroken noten bijvoorbeeld. Amandelen zijn in dit voorbeeld een hele goede combinatie met blauwe bessen en chocolade. Zo hoef je niet specifiek de deur uit voor iets wat je niet in huis hebt.

Schep daarna de kokosyoghurt op de quinoa. Ik ben ontzettend tevreden over de yoghurt van Lidl! Wat een waanzinnige smaak, romigheid en textuur. Dus was je nog opzoek naar een fijne plantaardige yoghurt dan is dat mijn keuze. Top dan met wat blauwe bessen en stukjes chocolade. Eventueel kun je nog wat chocolade smelten in de magnetron en toevoegen.