Een heerlijk en makkelijk broodje voor op de paastafel. Of gewoon omdat het paasweekend begonnen is! Zelf vier ik geen Pasen maar de kans om heerlijk te eten grijp ik altijd aan. Dus ook met het paasweekend. De Pindakaaswinkel stuurde mij een heerlijke paassmaak op; Pindakaas met witte chocolade en karamelstukjes. Hiermee maakte ik deze pindakaas kaneelbroodjes.

In deze broodjes zit pindakaas zowel in het deeg als op de broodjes in de vorm van een swirl. Ze zijn een feest om te zien en ook zeker om te eten. Heerlijk zoet naast alle hartige hapjes die zeker voorbij zullen komen op de paastafel dit jaar.

Ingrediënten:

(Voor ongeveer 8 broodjes, grote van je handpalm)

Het deeg voor deze pindakaas kaneelbroodjes is simpel. Het vraagt met bijna elk deeg wel de nodige tijd om te rijzen. Houd hier dus rekening mee. Vooraf maken, bijvoorbeeld een dag van te voren is handig. Of eventueel erg vroeg in de ochtend zodat je ze voor de lunch/brunch kunt afbakken.

Combineer de bloem samen met de krenten. Zo krijgen de krenten een laagje bloem om zich en verspreiden ze zich straks beter door het deeg. Verwarm daarna de amandelmelk in een steelpannetje tot lauw warm of in de magnetron voor 1 minuut op 600 W. Doe hier het gist bij samen met de theelepel sweet Caramel van Green Sweet Stevia. Laat dit even staan. Zo’n 5 minuten.

Meng het deeg

Combineer daarna alle ingrediënten voor het deeg in een mengkom. Maak gebruik van een elektrische machine, handmixer of ouderwets een houten lepel. Doe de bloem en krenten in de mengkom. Voeg hier de kaneel, het ei en de drie flinke eetlepels pindapaas van de Pindakaaswinkel aan toe. Giet het melk en gistmengsel hierbij en zet de machine aan of roer dit met de hand samen tot een plakkerig deeg. Dek het deeg af met een vochtige theedoek en zet het weg op een warme plek in huis. Het deeg voor de pindakaas kaneelbroodjes moet rijzen. Minimaal een uur en maximaal twee. Totdat het deeg verdubbelt in grote.

Haal het deeg er na het rijzen weer bij. Strooi wat bloem op je aanrechtblad en doe dit het deeg op. Verdeel met je handen of met de achterkant van een mesje het deeg in acht gelijke bolletjes. Je kunt ze afwegen op een keukenweegschaal als je dat wilt. Maar dit is niet per se nodig.

Vormen en rollen van de broodjes

Rol de bolletjes deeg in lange slierten. Deze kun je dan naar binnen rollen in de vorm van cinnamon buns. Plaats de pindakaas kaneelbroodjes op een bakplaat belegd met bakpapier. Bak de broodjes dan af op 230 graden voor 20 tot 30 minuten.

Haal de broodjes uit de oven en wacht tot ze volledig zijn afgekoeld voordat je de pindakaas swirl op de broodjes doet. Voeg wat pindakaas toe aan een spuitzak. Knip een puntje weg van de zak en versier alle broodjes zoals op de afbeelding. Zet ze op tafel en geniet van dit heerlijke weekend iedereen!