Salades salades salades. Ik eet ze dagelijks maar heb nooit eerder een salade ‘recept’ met jullie gedeeld. Dit komt gedeeltelijk (ja heel erg stom) omdat ik ze vaak niet zo fotogeniek vindt. Door mijn vriendinnetje ben ik toch overgehaald de foto te maken en dus een eerste salade recept op de blog te plaatsen. De primeur op de blog; vegan rainbow salad. Door de hoeveelheid kleur en structuur.

Ik hoop uiteraard dat jullie dit leuk vinden om te zien en te lezen 🙂 laat je mij in een berichtje onder het recept weten wat je van het recept vind en de foto natuurlijk? Die extra push heb ik wel even nodig om dit vaker te doen. Ik blijf het namelijk lastig vinden ze knap op de foto te zetten. Al die warrige ingrediënten en alles zakt zo weg in de sla pff frustraties haha!

Keuzes maken

Uiteraard kun je met een salade alle kanten op. Half warm, warm of koud. Veel structuren of juist simpel. Of zelf zonder gebruik te maken van ‘sla’. Bijvoorbeeld een salade van avocado, rode ui, feta en peulvruchten.

Kies dus vooral voor wat je zelf lekker vind en laat je creativiteit de vrije loop. Denk ik kleuren en structuren en dan kom je al een heel eind. Mijn hoofdlijnen zijn altijd; minimaal 2 groente soorten, peulvruchten, een uitje voor wat pit, een huisgemaakte dressing, een kaas (vegan opties kunnen uiteraard ook) en een vleesje of vervanger voor de eiwitten. Al het andere is extra en zeker niet essentieel voor een goede smaak. Toch helpen ze een handje. Plezierig om te zien en nog fijner om te eten. Dit recept is dus specifiek een veganistische salade. De vegan rainbow salad is kleurrijk zoals de naam zegt en plantaardig.

Ingrediënten:

Voeg de sla melange toe aan een brede en grote slakom. Kies voor ruimte want dat heb je voor deze salade echt wel nodig. Het gebeurt mij veelvuldig dat ik ruimte gebrek krijg tijdens het maken van de salade. Nergens voor nodig. Een grote kom verhelpt deze salade stress. Doe hier vervolgens de groentes gesneden bij. De komkommer in blokjes, de cherrytomaatjes gehalveerd, de fijngesneden rode kool en de rode ui in ringen of halve maan.

Zelf snijden?

Je kunt er natuurlijk voor kiezen de rode kool en ui gesneden te kopen. Dit geldt ook voor de augurken plakjes. Maar het is niet noodzakelijk. Heb je de tijd? Snijd het dan zelf.

Snijd ook de vegan kaas van Violife in blokjes en voeg dit toe aan de salade. Daarna kun je de falafelballetjes bakken in een koekenpan met één eetlepel olie. Ik kies dan altijd voor een neutrale olie zoals zonnebloem. Bak de falafelballetjes voor 3 minuten per kant op medium hitten. Voeg ze dan toe aan de salade. In het overgebleven laagje olie in de koekenpan kun je de zonnebloempitten nog verwarmen. Doe dit voor ongeveer 2 minuten. Ze beginnen dan vaak al te knisperen! Heerlijk! Voeg nog wat hummus toe aan de salade voor saus/dressing en val aan.

Vind je het nou leuk zo’n salade recept? Laat het mij dan vooral weten! Op instagram kun je mij vinden via @lifewithmina_com.