Een doordeweekse dag, je wilt lekker eten maar hebt de zin en tijd misschien niet zo? Dan heb ik hier een perfect geschikt recept voor je! Deze romige garnalen pasta met Boursin Cuisine is te bereiden in één pan en is zo intens lekker! Met volkoren pasta en verse basilicum. Even geduld en dit gerecht schep je op je bord. Dat wil je toch?

Ingrediënten:

Voor één bord romige pasta

  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • Een paar takjes verse basilicum
  • 3 etl zongedroogde tomaat in reepjes
  • 150 gram cocktailgarnalen
  • 2 etl Boursin Cuisine
  • Sap van een halve citroen
  • 100 gram volkoren spaghetti

Pasta eten

Als je mij al langer volgt via instagram dan weet je dat ik niet elke week pasta’s eet. Ik probeer dit te beperken tot een enkele keer per maand. Juist omdat ik het heel erg lekker vindt. Met die reden houd ik het iets speciaals waarbij ik uit mag pakken in smaak en ingrediënten. Zo kwam deze romige garnalen pasta met Boursin tot stand. Een guilty pleasure die perfect past in een gebalanceerde levensstijl.

Een recept waarbij je weinig afwas overhoud, dat wil je toch altijd?! Dit gerecht maak je in één pan klaar. Van begint tot eind. Ik maakte gebruik van een brede hapjespan. Begin met een scheutje zonnebloemolie waar je fijngesneden knoflook en ui licht in fruit. Als dit er glazig uit begint te zien kun je de zongedroogde tomaten en garnalen toevoegen. Bak dit op medium hitte samen voor vijf minuten.

Voeg vervolgens twee eetlepels Boursin Cuisine toe. De toevoeging van Boursin geeft het gerecht niet alleen een romige saus, maar ook meer smaak door de fijne kruiden en knoflook die in Boursin zitten. Snijd daarna een aantal takjes basilicum (hoeveelheid naar smaak) fijn en voeg ook deze toe aan de pan. Knijp het sap uit een halve citroen uit over de saus en laat zachtjes sudderen. Doe dit voor zo’n tien minuten.

De laatste stap in het recept

Zet wat water op om te koken. Voeg de pasta toe aan de pan en giet over met heet water. Zo’n halve liter tot 700 ml is goed. De garnalen en saus staan dan onder en de pasta zakt er langzaam in. Zet het vuur dan op midden en duw met een pasta tang de pasta steeds iets lager de pan in tot dat het volledig onder staat. Kook het geheel zeven minuten. Heb je nog veel vocht in de pan? Schep de pasta en inhoud dan uit de pan op een bord. En kook de saus nog iets in. Voeg vervolgens de pasta en inhoud terug en roer samen. Voeg eventueel naar wens nog wat Boursin Cuisine toe. Serveer met en schijfje citroen en nog wat geraspte Parmezaanse kaas.

Ga jij dit zalige bordje ook maken? Deel dit dan met mij op instagram! @lifewithmina_com. En eet smakelijk!