In de keuken gebruik ik vaak en graag kruiden. Bij zowel zoete als hartige gerechten is het gebruik van kruiden en specerijen, naar mijn mening, echt onmisbaar. Vers of gedroogd zijn het de smaakmakers van je gerecht en zorgt het er daarnaast ook voor dat je minder zout hoeft toe te voegen aan je gerecht. Ik maakte vandaag een gamba curry met cajun kruiden van Verstegen.

Cajun heeft zijn oorsprong in het zuiden van Amerika, in de staat Louisiana. Daar werd op hele hoge temperatuur gebakken en gebraden. Er ontstond een eigen keuken die zich typeerde door de gerookte en licht branderige smaak van het klaargemaakte eten. Door deze manier van koken ontstonden er ook specifieke kruiden. Waaronder Cajun. Een pittig kruid met.. en een zoete ondertoon die perfect past bij onder ander visgerechten!

Verstegen heeft een nieuwe kruidenlijn; World Spice Blends met drie verschillende wereldse kruiden. Harissa, Cajun en Tandoori Masala. Spannende kruiden zonder toegevoegd zout. Verstegen heeft deze kruiden zo puur mogelijk gehouden. Zo heb je zelf controle over hoeveel zout je toevoegt aan je gerecht. Goed toch?

Ingrediënten:

Fruit eerst het fijngesneden teentje knoflook in een eetlepel olijfolie. Maak gebruik van een ruime hapjespan. Voeg hier fijngesneden ui aan toe. Laat dit glazig worden en voeg dan de gezeefde tomaat toe. Kook zachtjes samen op laag vuur voor ongeveer vijf minuten. Voeg dan de Cajun toe en roer door de saus. Leg de gamba’s, met schil in de curry saus en dek de pan af. Laat dit op laag vuur voor ongeveer tien minuten garen. Keer halverwege de gamba’s om in de saus.

Snijd de verse peterselie fijn en voeg deze toe aan de cajun gamba curry. Zet het vuur uit. Snijd dan een bosuitje in ringen en voeg dit toe aan de saus. Snijd dikke sneetjes van vers gebakken brood dat je kunt gebruiken om in de saus te dippen en de gamba’s op te eten.

Een heerlijk pittig gerecht! Simpel, smaakvol en het brengt de wereld letterlijk even de keuken in. Heb jij wel eens een gerecht gemaakt met Cajun? Wat heb je gemaakt en hoe vond je de smaak? Ik ben heel benieuwd! Ben je benieuwd naar dit gerecht? Probeer het eens! Deel je ervaring en foto met mij op Instagram @lifewithmina_com