Een lekker notenkuipje met jam vulling. Deze kuipjes waren leuk om te maken. Ik heb ze na het maken van het recept nog een aantal keer opnieuw gemaakt omdat ze perfect zijn als snack anytime of day. Deze vegan cashewcups bevatten ook peulvruchten die een deel van de noten vervangen. Dit maakt deze tussendoortjes niet alleen zachter maar ook vezelrijker.

Ingrediënten:

 • 125 gram kikkererwten
 • 100 gram cashewnoten van de Notenshop
 • 70 gram havermout
 • 50 gram kokosrasp
 • 1 theelepel vanille extract
 • 125 gram gewelde dadels

Jam vulling

Topping

Voor deze cups heb ik gebruik gemaakt van een siliconen cupcake vorm. Zo kon ik ze makkelijk de vorm halen. Deze kocht ik bij Xenos. Klik voor die ik kocht hier. Deze waren echt ontzettend makkelijk in gebruik. Ben er dus erg tevreden over. Zelf gebruik ik voor no- bake recepten het liefst siliconen vormen. Voor gerechten uit de oven ben ik niet zo’n fan van het gebruik van siliconen.

de kuipjes

Zorg dat je de dadels van te voren hebt laten wellen in warm water. Ontpit hiervoor de dadels en doe ze samen in een kom. Giet hier heet water over heen en laat dit 10 minuten staan. Verwijder het water en voeg de dadels dan toe aan de ingrediënten.

Voeg alle ingrediënten van de bodem samen in een keukenmachine en proces dit tot een kneedbaar deeg. Druk het notenmengsel in de kuipjes en maak van elke vorm een soort van kommetje. Dat is voor de jam. Die kun je straks maken. Als je alle kuipjes gemaakt hebt kun je de siliconen bakvorm een in de koelkast zetten.

vegan notencups met jam

Voor de jam heb ik simpelweg gebruik gemaakt van diepvriesfruit. Doe al het fruit samen in een steelpan en kook dit op laag vuur. Als het fruit zacht gekookt is en al zijn vocht los laat kun je het overgieten in een blender. Ik heb gebruik gemaakt van mijn staafmixer die het werk ook prima doet. Doe de geleesruiker bij het fruit en roer dit om. Giet de jam over in een schone glazen pot en laat het volledig afkoelen voordat je verder gaat.

Vullen en toppen

Wanneer de jam is afgekoeld kun je de kuipjes verder afmaken. Haal de siliconen bakvorm uit de koelkast en vul elk kuipje met een theelepel van de huisgemaakte jam. Verwarm de vegan chocolade in de magnetron voor 1 minuut tot vloeibaar. Je kunt dit ook au bain marie doen als je niet over een magnetron beschikt. Maak gebruik van een theelepel om de kuipjes af te sluiten met de vegan chocolade. Zet de vorm weer in de koelkast, zo kan de chocolade stollen. Even een 10 á 15 minuten. En helemaal done! Haal de vegan cashewcups uit de vorm en genieten maar.

Veel maar dan ook echt veel te lekker! Maak je ze ook? Vergeet mij niet te taggen in je lekkere hapjes @lifewithmina En ben je fan van chocolade en noten? Dan is dit recept ook iets voor jou! klik daarvoor hier.

Vegan cashewcups

Vegan noten hapjes
Prep Time15 minutes
Koelen15 minutes
Total Time30 minutes
Course: Appetizer, Dessert, Snack
Cuisine: American
Keyword: cashewnoten, cashews, chocolate, kikkererwten, vegan
Servings: 8
Calories: 120kcal
Author: lifewithmina
Cost: €5

Equipment

 • Keukenmachine
 • Theelepel
 • Siliconen bakvorm

Ingredients

 • 125 gram Kikkererwten
 • 100 gram Cashewnoten
 • 70 gram Havermout
 • 50 gram Kokosrasp
 • 1 tlp Vanille extract
 • 125 gram Dadels wellen

Instructions

 • Zorg dat je de dadels van te voren hebt laten wellen in warm water. Ontpit hiervoor de dadels en doe ze samen in een kom. Giet hier heet water over heen en laat dit 10 minuten staan. Verwijder het water en voeg de dadels dan toe aan de ingrediënten.
  Voeg alle ingrediënten van de bodem samen in een keukenmachine en proces dit tot een kneedbaar deeg. Druk het notenmengsel in de kuipjes en maak van elke vorm een soort van kommetje. Dat is voor de jam. Die kun je straks maken. Als je alle kuipjes gemaakt hebt kun je de siliconen bakvorm een in de koelkast zetten.
 • Voor de jam heb ik simpelweg gebruik gemaakt van diepvriesfruit. Doe al het fruit samen in een steelpan en kook dit op laag vuur. Als het fruit zacht gekookt is en al zijn vocht los laat kun je het overgieten in een blender. Ik heb gebruik gemaakt van mijn staafmixer die het werk ook prima doet. Doe de geleesruiker bij het fruit en roer dit om. Giet de jam over in een schone glazen pot en laat het volledig afkoelen voordat je verder gaat.
 • Wanneer de jam is afgekoeld kun je de kuipjes verder afmaken. Haal de siliconen bakvorm uit de koelkast en vul elk kuipje met een theelepel van de huisgemaakte jam. Verwarm de vegan chocolade in de magnetron voor 1 minuut tot vloeibaar. Je kunt dit ook au bain marie doen als je niet over een magnetron beschikt. Maak gebruik van een theelepel om de kuipjes af te sluiten met de vegan chocolade. Zet de vorm weer in de koelkast, zo kan de chocolade stollen. Even een 10 á 15 minuten.