Een heerlijke lentebrood, rijk aan blauwe bessen en zoet door Green Sweet Stevia! Een suikervrije blauwe bessen krentenbrood waar je jezelf en anderen mee kunt verrassen. In dit recept maak ik gebruik van erythrithol van Green Sweet Stevia. Wel de zoete smaak, minus de calorieën. Daar zeg ik alle dagen JA op. Jij toch ook?

Suikervrije blauwe bessen krentenbrood

Dit brood noem ik zo omdat het erg vullend is. Het is gemaakt op basis van speltmeel en havermeel. De blauwe bessen zitten door het beslag heen wat dit brood heerlijk zoet en smaakvol maakt. Ik maak vaak gebruik van bessen en zomervruchten in broden en cakes. Ze geven natuurlijke smaak aan je baksel en zijn daarnaast prachtig.

Ik bak altijd suikervrij. Dit betekend dat ik afhankelijk ben van natuurlijke bronnen die zoetigheid brengen aan mijn baksels. Zodat deze wel lekker smaken. Green Sweet Stevia producten zijn gemaakt op basis van de stevia plant. Een natuurlijk kruid waarvan stevia gemaakt word. Stevia zoetstof bevat geen calorieën of suikers. Het is daarom een goede vervanger van suiker. Ik gebruik het daarom graag!

Ingrediënten:

  • 2 eieren
  • 50 gram Erythrithol van Green Sweet Stevia
  • 125 gram blauwe bessen
  • 100 ml water of (plantaardige) melk
  • 125 gram speltbloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 125 gram havermeel
  • 1 theelepel baksoda
  • 30 gram krenten

Los kloppen en zoetig maken

Voeg de eieren toe aan een mengkom en klop deze luchtig met een handmixer or garde. Voeg hier de erythrithol aan toe aan klop dit samen los. Doe hier dan de melk bij. Bij het bakken van een cake of brood- cake is het altijd van belang de natte ingrediënten eerst goed te kloppen voordat je de droge ingrediënten hier bij doet. Dit zorgt voor een luchtig eindresultaat.

Tip! Voeg zwaardere ingrediënten zoals de blauwe bessen en krenten toe aan de droge ingrediënten. Dit zorgt ervoor dat ze gelijkmatig verdeeld worden door de cake heen en niet naar de bodem van de cake zakken tijdens het bakken.

Voeg hier dan de droge ingrediënten aan toe met de blauwe bessen en krenten. Houd hiervan een aantal blauwe bessen apart om de cake te garneren voor hij de oven in gaat. Schep dit allemaal om met een spatel. Zorg ervoor dat er geen droge stukken meer in het beslag zitten. Vet hierna een bakvorm in met een bakspray, (kokos) olie of boter en giet het beslag in de vorm.

Bak dit suikervrije blauwe bessen krentenbrood af op 175 graden voor 30 tot 40 minuten afhankelijk van je eigen oven. Waar je opzoek naar bent is een goudbruine bovenkant. Prik met een satéprikker of mes in het midden van de cake. Komt deze er droog uit dan is de cake gaar en kun je hem uit de oven halen.

Erythrithol van green sweet stevia

Erythrithol van Green Sweet Stevia heeft geen extra smaak eraan toegevoegd en is neutraal in geur.

Ik ben heel benieuwd naar jullie lente broden en zie deze dolgraag terug. Tag je mij in je foto creaties op instagram @minafitnow. Deel je blauwe bessen krentenbrood ook met Green Sweet Stevia op instagram! Veel bakplezier 😀