Een van de lekkerste recepten tot nu toe! Ik ben hier apentrots op en vind ze ontzettend geslaagd. Wat fijn dat je bij dit recept terecht bent gekomen. Want hier krijg je geen spijt van. Deze vegan chocoladetaartjes zijn onweerstaanbaar lekker. Romig en puur en door het gebruik van rode bessen balanceert dit zich mooi samen. Een evenwichtig gebakje wat je niet hoeft te bakken!

De romige binnenkant van dit gebakje is een ganache soort zonder geraffineerde suikers. Dit gehele gebakje kun je zonder schuldgevoel nuttigen. Het bevat geen dierlijke ingrediënten. En daarom dus volledig veganistisch.

Ingrediënten:

Voor de bodem

  • 80 gram ontpitten medjoul dadels
  • 2 etl cacaopoeder
  • 1 etl ahornsiroop
  • 100 gram hazelnoten (gebrand)

Voor de vulling

Brand de hazelnoten eerst in de oven. Doe dit op een bakplaat belegd met bakpapier op 200 graden voor ongeveer 10 minuten. Houd ze in de gaten. Wanneer je ze goed kunt ruiken zijn ze vaak al goed. Het toasten van noten maakt de aroma’s vrij waardoor ze veel beter tot hun recht komen. Wel de ontpitten dadels in warm water. Laat deze ongeveer een half uur staan voor gebruik. Giet na het half uur het water van de dadels n doe beide dadels, hazelnoten, cacaopoeder en ahornsiroop in een keukenmachine of blender en mix dit tot een glad dadeldeeg.

Lepel het mengsel uit de keukenmachine en doe dit in een kom. Zet deze kom afgedekt een in de koelkast. Zo’n 10 minuten. Haal het dan uit de koelkast en druk in elk kuipje van je siliconen vorm een beetje dadeldeeg. Niet alleen de bodem maar ook de randen zodat je voor straks een kuipje hebt waar de vegan ganache in kan. Je kunt met dit recept ongeveer zes vegan chocoladetaartjes maken.

Zet de siliconen vorm in de koelkast wanneer alle kuipjes zijn gemaakt. Laat dit zo’n 30 tot 60 minuten koelen. Hoe langer hoe beter. Je wilt het zo koud als mogelijk hebben voor de ganache.

Vegan ganache maken

Giet de kokosmelk in een steelpan en voeg hier de pure chocolade in blokjes aan toe. Ik koos ervoor om weer gebruik te maken van SoFree vegan chocolade. Dit kun je onder andere kopen bij de Holland & Barrett. Warm dit al roerend met een pannenlikker/spatel. Op laag vuur. Het ziet er eerst misschien niet zo goed uit. Geduld. Het komt mooi samen. Wanneer de chocolade gesmolten is haal je de steelpan van het vuur en zet je dit 5 minuten opzij.

Haal de siliconen vorm uit de koelkast en haal elk kuipje er voorzichtig uit. Plaats deze op een bord. Giet daarna in elk kuipje wat van de ganache. Maak de rode bessen schoon door ze te spoelen in koud water. Garneer de kuipjes met de rode besjes. Zet de kuipjes opnieuw in de koelkast voor minimaal 60 minuten. Daarna is de ganache gestold en kun je van deze vegan chocoladetaartjes genieten.