Afgelopen maand kreeg ik de heerlijke repen van Hands off my Chocolate te proeven. Dit keer komen zij met drie VEGAN variaties die alle drie ontzettend lekker zijn. Ik was verbluft omdat ik vaak bij vegan chocolade het ‘smelterige’ van echte chocolade een beetje mis. Ik kreeg drie smaken te proeven.

Alle drie de smaken zijn nieuw en dus sinds kort in de winkel verkrijgbaar. De seriously dark (puur), oat cookie (melk) en caramel seasalt. En oww my die caramel seasalt was mijn favoriet. Ik ben de keuken in gedoken voor wederom een top koekjes recept waarin ik karamel en deze heerlijke chocolade verwerk. Vegan minikoekjes om samen te maken of lekker alleen. Zo klaar, houd ik van 🙂 en volledig plantaardig.

Als je regelmatig op mijn blog bent of mij volgt op instagram (@lifewithmina_com) dan weet je wel dat ik graag koekjes bak. Het zijn makkelijk te maken snacks en handig voor onderweg. Daarnaast wordt ik er serieus rustig van. Bakken over het algemeen eigenlijk. Koekjes bakken is een van de leukste dingen om (samen) te doen. En wanneer het vegan is soms extra leuk. Geen poespas en zo klaar. Deze vegan minikoekjes zijn te maken in één kom. Je hebt maar een handje ingrediënten nodig en het bakken duurt ook maar 30 minuten. Niet uren wachten op lekkers dus.

Ingrediënten:

Voor 10 vegan minikoekjes

Weeg de melen af en doe deze samen in een mengkom. Doe hier de suiker bij en dan de vanille extract en plantaardige boter. Maak gebruik van je handen om dit samen te kneden tot een deeg. Vind je dit niet prettig dan kan je een houten lepel erbij pakken. Zelf ben ik een voorstander van mijn handen gebruiken. Ook omdat je in dit recept de warmte van je hand kunt gebruiken om de boter te doen smelten samen met de andere ingrediënten.

Rol tussen je handen vervolgens van het deeg bolletjes de grote van een oreokoekje. plaats in het midden van het deeg een paar stukjes mini karamel en knijp dit dicht. Druk de koekjes dan aan op een bakplaat die belegd is met bakpapier en druk hier één stukje vegan chocolade op van Hands Off My Chocolate. Herhaal dit proces tot al het deeg op is.

Plaats deze vegan minikoekjes in de oven op 170 graden voor 30 minuten. Je hebt het ook goed gelezen dat er geen bakpoeder in dit recept zit. Puur omdat het het niet nodig heeft. De koekjes zijn kruimig en boterzacht. De karamelcore is ontzettend lekker en je kunt de gesmolten chocolade bovenop nog versieren met wat havermout en stukjes karamel bijvoorbeeld. Ontzettend feestelijk en heerlijk!