Vegan amandelkoekjes van eigen deeg 🙂 Een simpel recept voor een super lekker koekjesdeeg zonder zuivel, gluten of suiker! Super verantwoord en ontzettend lekker. Dit koekje is dus volledig vegan en erg smaakvol.

Voor dit recept heb ik gebruik gemaakt van gedroogde bosbessen als extra toevoeging aan het koekje. Je kunt natuurlijk ook gebruik maken van een andere gedroogde vrucht in je koekjes. Zoals krenten of rozijnen. Allemaal erg lekker. Bosbessen werkte hierin wel extra goed. De basis van dit vegan notenkoekje is amandelmeel. Ik bak hier ontzettend graag mee. Het heeft een zachte smaak en is van zichzelf al lekker. Daar hoef je niet veel aan toe te voegen.

De meeste ingrediënten in deze koekjes zijn van de Notenschop. Online hebben zij een breed assortiment aan noten, zaden en meelsoorten om mee te koken en bakken. Erg fijn dat deze allemaal bij elkaar op één plek vindbaar zijn. Klik voor de notenshop hier.

Ingrediënten:

Weeg alles af en voeg het bij elkaar. Zorg dat het samen komt als een beslag. Hiervoor kun je gebruik maken van een spatel of je handen. Komt het niet helemaal samen dan kun je eventueel nog een theelepel melk toevoegen. Je hoeft het deeg niet te kneden. Enkel het samen laten komen zodat het niet uit elkaar valt.

Beleg een bakplaat met bakpapier en vorm van het deeg balletjes. Uit dit beslag haal je ongeveer tien tot twaalf koekjes. Ik heb gebruik gemaakt van een ijsschep. Zo krijg je evengrote koeken. Plaats de vegan amandelkoekjes op de bakplaat en bak de koekjes op 170 graden voor ongeveer 30 tot 40 minuten. Goud bruin zijn de koekjes goed.

Nog een lekker koekjes recept vind je hier. Deze koekjes zijn echt een must! Gemakkelijk en heerlijk als snack omdat ze goed te bewaren en verpakken zijn. Ga jij ze uitproberen?