Het is World Vegan Month! Voor mij betekend dat meer aandacht voor koken en bakken met producten die de natuur ons geeft. Maar ook creatief zijn met ingrediënten die je misschien niet zo bekend zijn. Uit m’n eigen comfortzone stappen! Hiervoor maakte ik vegan mozzarella broodjes. Heerlijke kaasbroodjes om te delen. Deze november maand staat namelijk niet alleen in het teken van vegan eten, maar ook van het delen van een vegan gerecht. Daar zijn deze broodjes zeer geschikt voor. Dit broodjes recept is makkelijk te maken en ontzettend smaakvol. De combinatie van kruiden in het deeg en de geraspte mozzarella flavour van Violife maken het zo dat je er niet vanaf kunt blijven! Al helemaal wanneer ze warm uit de oven komen. Met wie plan jij een vegan date avond in?

Ingrediënten:

Voor ongeveer 6 broodjes

 • 450 gram speltmeel
 • 50 gram griesmeel
 • 1 tlp hennepzaad
 • 2 tlp Keltisch zeezout
 • 1 ylp kurkuma100 gram plantaardige boter (bijvoorbeeld VIOBLOCK)
 • 1 tlp paprikapoeder
 • 2 tlp oregano
 • 1 zakje (7 gram) gist
 • 1 tlp suiker
 • Violife Mozzarella Flavour Grated
 • 200 ml plantaardige melk (bijvoorbeeld haver of amandelmelk)

Het deeg voor deze vegan mozzarella broodjes vrij simpel te maken. Combineer eerst het speltmeel en het griesmeel met de kruiden. Door kruiden in het deeg toe te voegen krijg je een heerlijke smaak in het deeg. Hier hoef je weinig meer aan toe te voegen waardoor de broodjes ook zonder dip of beleg heerlijk zijn om te eten.

Verwarm de melk in een kommetje au bain marie of één minuut op de hoogste stand in de magnetron. De melk moet lauw warm zijn. Doe hier vervolgens de gist en suiker bij en roer dit even samen. Laat vervolgens een aantal minuten (5 ongeveer) op het aanrecht staan.

Voeg het gistmengsel bij je meelmengsel en meng dit samen met een houten lepel of met je hand. Voeg hier dan ook de plantaardige boter bij. Als het deeg te plakkerig is kun je nog wat meel toevoegen. Elke keer maar een eetlepel zodat je het deeg niet uitdroogt. Wanneer alles samen is gekomen in de kom kun je het afgedekt wegzetten om te laten rijzen. Bij voorkeur in een ruimte die warm is in huis. Dit helpt het deeg te rijzen. Laat het deeg zo’n 60 tot 90 minuten rusten.

Kaasbroodjes draaien

Na het rijzen haal je het deeg er weer bij. Strooi wat meel over je keukenblad en verwijder het deeg uit je kom. Leg het deeg op je aanrechtblad. Druk met je handen het deeg plat tot een grote plaat. Pak dan de Violife mozzarella flavour geraspte kaas erbij en strooi dit over je deeg. Wees niet zuinig 🙂 Daarna rol je je deegplak naar binnen waardoor de kaas zich vermengt in het deeg. Kneed het deeg daarna goed samen zodat alle kaas blijft plakken.

Vormen van de broodjes

Deze vegan mozzarella broodjes heb ik opgerold zodat ze makkelijk uit elkaar te trekken zijn. Zo kun je ook makkelijk zo’n broodje delen met een ander.

Wist je dat de producten van Violife beter voor ons en voor onze planeet zijn? Je mist bijvoorbeeld geen vitamine B12 als je de producten van Violife eet. Zo zijn de producten ook voor iedereen geschikt omdat ze op basis van kokosolie worden gemaakt. Zo doe je iets goeds voor alles en iedereen om je heen, naast dat je zelf geniet van heerlijk eten.

Verdeel het deeg in ongeveer zes even grote bolletjes. Rol de bolletjes met je handen uit tot lange slierten. Draai deze slierten naar binnen en druk ze zakjes aan. Leg ze vervolgens op een bakplaat belegd met bakpapier en strooi hier nog wat geraspte mozzarella van Violife overheen. Bak deze vegan mozzarella broodjes op 200 graden voor ongeveer 40 minuten. Elke oven is anders dus let goed op dat ze niet te snel garen. Deze broodjes zijn op zichzelf al ontzettend lekker. Op een laagje Viospread past hier perfect bij!

Met wie deel jij deze maand dit heerlijke vegan gerecht? Ben ik erg benieuwd naar! Deel dit met mij op instagram @lifewithmina_com