Een goede romige en licht pittige hummus is zeker iets waar je mij voor wakker mag maken. Heerlijk met een warm (naan) broodje erbij en wat geroosterde tomaten. Ohh zalig!!!! Maar ja hoe krijg je thuis nu een goede hummus? die Smooth is en niet korrelig en stug? Ja, dat was nog niet eens zo makkelijk. Ik heb met veel verschillende blenders gewerkt. De meeste behaalde niet het gewenste resultaat. Wat erg teleurstellend is aangezien je verwacht dat elke blender tot volle vermogen zijn werk doet.

FROOTHIE!

Ik ontdekte Froothie via Instagram. En zag bij andere foodies al regelmatig een blender voorbij komen die werkelijk alles voor elkaar kreeg. Daar raakte ik behoorlijk nieuwsgierig van. En toen ik eenmaal in contact kwam met dit bedrijf kreeg ik de kans om één van hun blenders zelf uit te proberen. En laat mij je verstellen hoe versteld ik raakte! Wauw wat een blend kracht! Het was zeer juist wat ik er allemaal over gelezen en gezien had. En dit moeten jullie natuurlijk ook weten.

Ik heb de Optimum G2.6 in het grijs. Een krachtige machine die allerlei opties heeft. Soep, smoothie, warm, koud, noten, pureren en ga zo maar door. Zie hieronder hoe ik deze blender voor het eerst gebruik bij de smooth hummus recept. (volledige filmpje vindt je op instagram Reels!) Een recept waar ik nu dus veel vaker naar grijp door het gemak en resultaat.

Korting op je eigen Froothie blender

Ik mag van Froothie iedereen die een eigen blender wil een korting aanbieden. Wat ontzettend tof is! Als je net als ik al meerdere blenders naar de schroothoop hebt gewekt dan wil je nu toch wel een machine die doet wat hij beloofd. Een geweldig systeem dat je ondersteund in alle recepten (warm en koud).

Hoe je deze smooth hummus kunt maken is simpel. Je hebt maar weinig ingrediënten nodig. Zie hieronder hoe je te werk kunt gaan.

Ingrediënten:

  • 570 gram kikkererwten uit pot met vocht
  • 1 etl tahini
  • 2 etls edelgistvlokken
  • 3 zongedroogde tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • Een aantal cherrytomaten naar smaak
  • Eventueel nog wat zout en peper op smaak

Combineer alle ingrediënten samen. Begin met de natte ingrediënten en voeg dan de droge toe. Dus eerst de kikkererwten met vocht en dan de rest. Blend dit op de smoothie stand voor de aangegeven tijd op de Froothie blender en dan ben je eigenlijk al klaar. Proef de smooth hummus nog op zout en peper en geniet ervan!