Biscoff dadels

Zo easy en toch zo’n statement. Dadels vul ik wekelijks met van alles en nog wat. Er gaat werkelijk geen dag voorbij dat ze niet gegeten worden in ons huis. Ook de meisjes zijn er dol op. Hamza niet zo maar goed dat negeren we gewoon even. In deze blogpost zal ik de komende weken nog een aantal variaties toevoegen. De titel zal dus gaan veranderen zodat je weet dat er meer ‘receptjes’ te vinden zijn dan enkel deze. Maar voor nu is het even de Biscoff dadels die je echt moet willen maken!

Ingrediënten:

  • Zoveel medjoul dadels als je maken wilt
  • 1 pot Lotus speculoos of een notenboter van jou keuze (amandelpasta, pindakaas, cashewboter)
  • Granola (liefst homemade, recept daarvoor vind je door hier te klikken)
  • 1 reep melkchocolade van Lotus Biscoff of een andere melkchocolade die jij lekker vind
  • Optioneel; grof zeezout van Maldon

Verwijder dit pit uit de medjouldadel door de dadel netjes in te snijden. Herhaal dit met alle dadels die je gaat gebruiken in dit receptje. Vul de dadels dan met een theelepel van je gekozen pasta. Gebruik vervolgens de theelepel om in iedere dadel wat granola toe te voegen.

Plaats de biscoff dadels op een bakplaat belegd met bakpapier. Een bakplaat die past in jou koelkast. Beleg de bakplaat met bakpapier voor je de dadels erop plaatst. Smelt de chocolade in de magnetron op medium hitte. Roer elke 10 tot 20 seconden zodat je chocolade niet verbrand. Je kunt de chocolade ook au- bain marie verwarmen.

Vul met een theelepel de dadel met de chocolade en zorg ervoor dat je alles notenpasta en granola als het ware bedekt. Strooi wat grof zeezout over de biscoff dadels nu dat de chocolade nog niet gestold is. Plaats de dadels dan in de koelkast voor minimaal 30 minuten. En dan kun je er van genieten. Makkelijk, snel, voedzaam en gewoon veel te lekker om niét te maken!