Ow brownie, en karamel en Cruesli. Het is allemaal zo lekker! Quaker heeft op dit moment een super lekkere limited edition Cruesli. De smaak; Chocolate Caramelized Almonds. Daarmee ben ik de keuken in gegaan om tot een heerlijk recept te komen. Een caramel cruesli brownie! Het combineert smaken die goed samen gaan en passen bij de limited editon smaak van Quaker Cruesli! Deze caramel cruesli brownie is echt een lust voor het oog. Weten hoe je deze zelf kunt maken? Lees dan gauw verder!

Eerst maak je de chocolade brownie. Deze is smeuïg en zacht. Een rijk chocoladegebak gezoet met banaan en pure chocolade. Ik kies altijd voor een kwalitatief goede chocolade van minimaal 70%. Zo krijg je de meest rijke chocoladesmaak die je bij een brownie natuurlijk wel verwacht!

Ingrediënten:

  • 2 zoete bananen
  • 1 tlp bakpoeder
  • 2 eieren
  • 30 gram cacaopoeder
  • 50 gram havermeel
  • 100 gram pure chocolade 80 procent
  • 2 tlp karamelextract
  • 100 ml amandelmelk

Topping

How to brownie

Prak de rijpe bananen goed met een vork. Maak bij het bakken van cakes altijd gebruik van een rijpe banaan! Met rijping worden de suikers in de banaan verhoogd en heeft hij dus des te meer smaak. Hij prakt en mengt ook veel beter in je beslag. Voeg aan de geprakte bananen de eieren toe en meng dit samen met een garde. Doe hier de karamelextract bij. Ik maak gebruik van de extract van Personal Protein. Meng dit goed samen en doe dan de droge ingrediënten hierbij.

Breek of met handen of snijd de chocolade in grove blokken en doe dit bij het beslag. Stap over op een pannenlikker/spatel of houtenlepel en roer het beslag door. Voeg dan de amandelmelk of andere dierlijke of plantaardige melk toe en meng goed samen.

Vet een bakvorm in met wat bakspray of boter en giet hier het beslag in. Bak de caramel cruesli brownie voor 40 minuten op 200 graden. De baktijd kan variëren afhankelijk van jouw oven!

De Cruesli on top!

Wanneer de brownie is afgekoeld kun je over gaan tot de toppings. Heerlijk! want dit maakt dit gebak natuurlijk helemaal af. Smelt de karamelblokjes au bain marie of in de magnetron op 600 W voor 2 minuten. Let er goed op zodat het niet aanbrand! Leg de Cruesli naar keuze alvast klaar, evenals je amandel noten. Giet dan de warme karamel over de brownie en voeg vrij direct de Cruesli en amandelen toe. Laat dit daarna opstijven. Snijd de caramel cruesli brownie in blokjes en smullen maar!

Ben je nou ook een ware brownie lover? En kan je geen genoeg krijgen van brownie recepten en variaties? Klik dan hier! Op de blog heb ik namelijk veel meer lekkere recepten staan. Laat je een berichtje achter als je het recept maakt? Ik hoor graag wat je ervan vond!