Wauwie! En hoe leuk! Het is vandaag internationale bananenbrood dag! Het vieren van dit brood/cake wat al jaren onmisbaar is en niet weg te denken is. Razend populair in alle variaties. Super ultra gezond en soms lekker slecht en dan ook nog eens super zoet door de banaan. Op de blog heb ik ook mijn klassieke recept staan waar je de basis vind voor een heerlijk bananenbrood. Maar vandaag deel ik een nieuwe twist op de classic. Een carrotcake banaan!

Net als de klassieker kun je deze carrotcake banaan in plakjes invriezen en er dus weken van genieten. Hij is gezond, zoet en waanzinnig lekker. Spicy door de kruidige combinatie specerijen en romig door de combinatie banaan en wortel. Dit was mij er eentje hoor. En hij is nog lang niet op! Want ik maakte hem vandaag en het recept komt gewoon de zelfde dag al jullie kant op! 🙂 snelle Jelle ben ik ook hé.

Ingrediënten:

  • 2 eieren
  • 1 etl koek en speculaaskruiden
  • 2 bananen
  • 3 medium wortels
  • 20 gram (gewelde) rozijnen
  • 100 gram amandelmeel van de Notenshop
  • 150 gram roggemeel
  • 30 gram walnoten van de Notenshop
  • 1 sinaasappel
  • 150 ml (dierlijk of plantaardige) melk

Voor de glazuurlaag

Carrot banaan of banaan carrot?

Wortels zijn net als bananen ontzettend zoet! ze zijn ideaal om mee te bakken en kunnen op vele manieren klaargemaakt worden. Ze zijn dus ook een match made in heaven in dit carrotcake banaan brood recept. Erg lekker en daarnaast ook niet ongezond!

Hoe te combineren

Zet de rozijnen eerst opzij in heet water om te wellen. Doe dit voor je aan de carrotcake banaan begint zodat je straks sneller klaar bent. Verwarm de oven voor op 180 graden. Prak de twee bananen in een mengkom. Schil en rasp de drie wortels. (houd een handje wortelrasp opzij voor de garnering van de cake) En doe de geraspte wortel bij de banaan. Maak gebruik van een houten lepel of spatel om alles te combineren. Doe de eieren bij de banaan en wortel. Voeg hier de kruiden aan toe.

Doe hier vervolgens de gewelde (uitgelekte) rozijnen bij zowel als de bakpoeder en twee meelsoorten. Meng dit samen. Rasp (fijne rasp) de schil van een halve sinaasappel en voeg dit toe. Pers ook de sinaasappel helfden uit in het mengsel. Voeg hier vervolgens de melk bij en meng goed samen. Breek in je hand of in een vijzel de walnoten en voeg deze toe aan het mengsel.

Bakken maar!

Vet een bakvorm in met wat boter of een vetarme bakspray. Die van PAM is hier in huis favoriet. Giet het beslag in de bakvorm en plaats de carrotcake banaan in de oven. De cake gaat circa 40 minuten de oven in op 180 graden. Dus heel veel geduld hoef je bij het bakken van deze carrotcake banaan niet te hebben.

Glazuur maken

Maak het glazuur pas wanneer de cake is afgekoeld. Combineer de poedersuiker van Green Sweet Stevia met wat dierlijke of plantaardige melk. Roer door en giet het glazuur op de cake. Strooi dan wat geraspte wortel die je achter gehouden hebt over de cake. Laat even opstijven en snijd de cake dan in dikke plakken. Bewaar in de koelkast tot je deze wilt eten.